Det amerikanska kupongföretaget CouponSnake har sammanställt varumärken, attraktioner, hotel och restauranger i USA som är mest hbtqi+ vänliga. I kategorin med internationella varumärken är det tio som listas och bland dessa är svenska H&M omnämnt.

H&M hyllas för att de 2021 skänkt 100 000 dollar till FNs Free & Equal-kampanj som lyfter hbtqi+ rättigheter. Andra internationellt kända varumärken är Reebok, Dr Martens, ASOS, Banana Republic, Converse, Levi´s, Nike, Target och Ugg. Alla dessa har förutom att regnbågsfärga skyltfönster under Pride och tagit fram regnbågsprylar även skänkt pengar till olika organisationer och projekt som driver hbtqi+ frågor.

Bland de klädmärken i USA som hyllas i kupongföretagets sammanställning nämns ”Stockholmsfödda” Jannike Sommar som med sin design vågar ifrågasätta heteronormativt mode. ”De grafiska motiven och unika broderierna på hennes kläder tenderar att vara djärva med överdimensionerade lapptäcken och all-over tryck, designade för att sprida ett budskap om synlighet och tillhörighet.” Själv beskriver Jannike Sommar sig som en ”icke-binär flata som skapar queera kläder”. Vi kunde bland annat se hennes kreation på Robert Fux vid premiären av Dragrace Sverige och när han delade ut pris vid QX GayGala 2023.