Begreppet ”freak show” får en helt ny innebörd när både kändisbloggaren Perez Hilton och DSquared2s Dean och Dan Caten ikläder sig extravaganta drag-outfits i en ny konceptfilm för Britney Spears pågående turné Circus. För Perez Hilton, som tidigare har haft ett antal cameos i olika sammanhang, är steget kanske inte så långt till att klä ut sig till en orerande drottning Elisabeth med både krage och klänning, annat är det dock för modefenomenen Dean och Dan, som förutom att ha designat kläderna till turnén, i denna film också vågat uppträder som barbenta cirkusdirektörer i högklackat. Filmen, som i övrigt är ett kaotiskt uppvisande av cirkusens, och freak-showens, alla olika arketyper med hovnarrar, skäggiga damer och clowner, är turnéns intro och avslutas med att manegens egen primadonna, Britney själv, kommer in och sätter punkt för galenskaperna genom att med ett armborst spränga hål på skvallerdrottning Perez uppblåsthet.

Kinky Spears!

I beskrivningen för turnékonceptet och kläderna på DSquared2s hemsida förklaras cirkustemat som ett svar på, och en uppgörelse med, den mediacirkus som varit runt Britneys liv de senaste åren. Och genom att leka med kända maktarketyper från manegen, så som lejontämjaren och cirkusdirektören, vill Caten-tvillingarna då de ikläder Britney dessa kostymer illustrera att hon återtagit kontrollen över sitt liv, och att det nu är hon som står i manegens mitt med full uppsikt över mediacirkusen, och att det är paparazzifotografernas och kändisbloggarnas tur att svara under hennes piska. Och kanske är detta ett sätt också för Perez Hilton att visa att han viftar med fredsflaggen då han avslutningsvis låter sig falla för pilen från Britneys nyvässade armborst…

Se Videon på DSquared2s hemsida
Britney Spears och hennes turné Circus kommer till Sverige och Stockholm den 13:de och 14:e juli och Helsingfors dem 16e juli.