Jag skrev då att den består av musik som är ”svängig, funkig, stompig och lite, lite ostig”, saker som “starka melodier och utomhusrave” ersatte vintrigare fenomen som “abstrakt techno och mörka källare”, men jag skrev också att “jag märker att det börjar mullra mer och mer i skivväskan, så passa på – snart är sommaren förbi” – utan vidare fördröjning; Varsågod – sommarfavoriter del 2.



HOLGER ZILSKE – ”HOLZ” (PLAYHOUSE)
Sommarens favoritalbum? ”Holz” är som ett fuktigt växthus som sväljer dig hel. Holger Zilske äger i år. Unik produktion.


KE

I CHANDLER – ”SYNTAX E

OR” (DEEPLY ROOTED HOUSE)
Pulserande, upbeat och klubbig house, men ändå lika djup som hela oceanen. Kvalité.


DEUCE – ”TWERP WIZ” (OSTGUT TON)
Hård tribal-computer-meltdown-Berghainesque skit av Dettmann och Shed. Vill du dansa dig till trans utan trance? Varsågod.


MIHALIS SAFRAS – ”CHIOPSTICKS” (TRAPEZ)
Djup, spejsad resa till mellanöstern… Minimalens egen flygande matta.


MODERAT – ”RUSTY NAILS” – BOOKA SHADE REMIX – (BPITCH CONTROL)
Jag dör! Jag vill bara stå och klappa i takt och sjunga till den här natten lång – och gör det också (glömt mixa många gånger).


NICONÉ & SASCHA BRAEMER – ”NUR MAL KURZ” – PHILIP BADER REMIX – (BAR25)
Det här kommer jag spy på när sommaren är över – men den är ju fortfarande här! Flamenco-gypsy-Berlin-stylee. Som att vara 6 år och ha 1000kr i en godisaffär.


NICOLAS STEFAN – ”CLOSER” (KOMPAKT EXTRA)
Som att trampa vatten till tech house. Det bara rullar på och rullar på och rullar på. Mörkt, gnistrande och perfekt.


NAMITO – ”SEVEN LIVES” (KLING KLONG)
Oj, här kom det osmakliga 80-talet för att dö och transformeras till någon slags tribalig-tech house-hybrid. Love/hate. Funkar som en dröm på golvet.


SANTOS – ”HOLD HOME” (MOON HARBOUR RECORDINGS)
Bara house, house, house för hela slanten! Ingen vetenskaplig upptäckt, men fy fan vad det svänger.


TODD TE

Y – ”JING JANG” (TNT RECORDS)
2009 är ju verkligen året då varenda techno och house-producent dammade av sina gamla Todd Terry-tolvor och tänkte: -”Nä, om man inte skulle ta och planka den här då…”.



DJ SPRINKLES – ”GRAND CENTRAL, PT 1 (DEEP INTO THE BOWEL OF HOUSE) – MCDE BASSLINE DUB – (MULE MUSIQ)
Bästa namnet på en låt på länge. Deep-dub house med en bas som verkligen går in i tarmsystemet. Inte så äckligt som det låter på svenska, utan bara mycket bra.


EXCERCISE ONE – ”IN CARS WE RUST” (MOBILEE)
Superfin och varierad fullängdare från gruppen Excercise One. Mjukt och lekfullt till hårt och beatsnärjt. Varning för depression när du hör ”No News Today”. Jobbigt vacker känslosam sång på det här spåret. Gör dig redo för hösten, låt oss hoppas den blir lika vacker som den här skivan är bitvis.


Sommarfavoriter från Pjotr del 1