Ska du gå ut i Stockholm ikväll så är det definitivt hit du ska. Gigantiska Münchenbryggeriet fylls mellan klockan 23-05 med superljud från Funktion One som kommer få hela stället att vittra sönder från grunden när basen börjar rulla från både utländska som inhemska techno- och house-stjärnor som bokats kvällen till ära.
Huvudfokus för i afton ligger, föga förvånande, på Berghain-mannen himself, Ben Klock. Ben har, tillsammans med Marcel Dettmann, blivit minst lika känd som den numera legendariska Berlin-klubben och blev även tidigare i år hyllad till skyarna för debutalbumet ”One” som släpptes via klubbens egen etikett Ostgut Ton.
”One” är en skiva fylld med Bens typiska kalla ömsom varma och minst lika intensiva, innovativa techno – en debut som i sig förklarar varför Klock är i den position han befinner sig i idag. Känner sig stjärnan lika hemma i tegelstensslott som i betongbunker och dundrar på ”som vanligt” med sin felfria dunka-dunka är jag beredd att tro att vad som helst kan ske för osaliga, dansanta demoner denna afton…
Två andra grymma lirare som också finns på plats är britterna Giles Smith och James Priestly som ligger bakom succéklubben Secretsundaze. Inte speciellt svårt att räkna ut att de gör en klubb på söndagar kanske, men svår att hitta kan den vara, beroende på vem man är eftersom den är en smula hemlig, eller ja, brukade vara, i alla fall, och dessutom pågår dagtid. Yez, vi snackar ”after hours”, sönderfestade London-bor har gjort Secretsundaze-konceptet omåttligt populärt, duon Smith och Priestly släpper eminenta mixskivor i klubbens namn fylld med smarrig house och techno, samt turnerar med kvällen… förlåt, ”dagen” runt om i världen, bland annat i höst till New York, Tokyo, Nagoya och Manchester. Men först och främst gästar de nu som sagt Stockholm. Fett, fett, fett.

Grymma dj:s, erfarna arrangörer, dödsbra ljud och sist men inte minst också konstnärerna Hanna Ostrowski och Josefine Hinders som står för dekoreringen av lokalen. Hanna är bland annat ansvarig för utsmyckningen av burleskklubben Hootchy Kootchy, så våga inte förvänta dig annat än pumpapynt i toppklass.
Gäster innan kl 24 bjuds även på kall dryck, och behöver jag säga: -Kom i tid! Över 1000 osade via evenemanget på Facebook redan… Rysliga hälsningar,

FB: Facebookklubb

BEN KLOCK:

Ben Klock på Myspace

SECRETSUNDAZE:

Secretsundaze på Myspace