Boyzones tidigare sångare Stephen Gately dog av naturliga orsaker. Obduktionen visade att han led av en odiagnostiserad hjärtåkomma som förtjockade artärerna och slutligen ledde till hjärtstillestånd. En domare på Mallorca meddelade i julas att det inte finns några misstankar om brott i samband med hans bortgång.

Gately dog den tioende oktober förra året när han semestrade på Mallorca med sin man Andy Cowles. Den bulgariska modellen Georgi Dochev som sov hos paret den aktuella natten påstår nu att han hade en sexuell relation med dem båda i över två års tid, trots rapporter som säger att de tre träffades kvällen innan. ”Well, we didn’t go fishing or go to the library. I did it with both of them”, säger Dochev i en radiointervju där han också påstår att han hade en trekant med paret på soffan som Gately senare dog på. På morgonen förstod inte Cowles och Dochev att han var död utan hade sex med varandra igen innan de insåg vad som hänt.

Det sista sångmaterialet som Gately hann spela in har släppts av bandmedlemmarna som samlades före jul och spelade in Gave it all away, skriven av Mika. Låten börjar med att Gately sjunger: ”I’ve learned to live before I die, I’ve learned to love and learned to try not to give it all away.”

Georgi Dochevs påstående
Hade två år långt förhållande med paret

Videon
Gave it all away

Tidigare artiklar
Boyzone hyllar Gately
Boyzones Sephen Gately död

Boyzone släpper hela nya albumet i mars.