I en intervju med amerikanska nöjestidningen Parade berättar Sir Elton John om hur han tidigare i sitt liv missbrukade kärleksrelationer med yngre män.
– Jag valde alltid någon som var yngre. Jag ville överösa dem med min kärlek. Jag tog med dem världen runt och försökte lära upp dem. En efter en fick de Cartier-klockor, en Versace-outfit och kanske en sportbil. De hade inga jobb. De var beroende av mig. Jag upprepade detta om och om igen. Efter ett halvår blev de uttråkade och började hata mig eftersom jag tagit deras liv och självrespekt ifrån dem.
Hans relationsmissbruk var även kopplat till drogmissbruk, säger han. ”Jag var alltid tvungen att vara med någon, bra eller dålig för annars kände jag mig inte hel.”
En del av destruktiviteten förklarar han med kändiskapet och berättar om hur fyra av hans vänner på olika sätt dött till följd av att de varit superkändisar: Prinsessan Diana, Gianni Versace, John Lennon och Michael Jackson. Sedan 19 år lever han själv drog- och alkoholfritt och han har ett stort engagemang mot aids och i att hjälpa andra med drogproblem.
Sedan 16 år lever Elton John med kanadensaren David Furnish.
– Jag attraherades av David direkt, säger John i intervjun. Han var väldigt välklädd, väldigt blyg. Dagen efter åt vi middag. Efter det, fullbordade vi vårt förhållande. Vi blev förälskade väldigt snabbt.
Det uttalande i intervjun som väckt störst uppmärksamhet är hans uttalanden om Jesus. Från att tidigare ha uttalat sig djupt skeptiskt om religion formulerar han sig i intervjun nu mer positivt.
– Jag tror att Jesus var en medkännande, superintelligent homosexuell man som förstod mänskliga problem. På korset förlät han de som korsfäst honom. Jesus ville att vi skulle ge kärlek och förlåtelse. Jag vet inte vad det är som gör människor så grymma. Försök vara en lesbisk kvinna i Mellanöstern – då är du så gott som död.
Elton Johns AIDS-fond har från starten 1992 samlat in 175 miljoner dollar som gått till förebyggande arbete i 55 länder. Den 7 mars arrangerar han ytterligare en stjärnsprakande aids-gala som väntas dra in ytterligare 4 miljoner dollar.
2005 gifte Elton och David sig i Storbritannien och John berättar hur de håller kärleken vid liv:
– Varje lördag i 16 år sänder vi varandra ett kort, varhelst vi ‘än befinner oss i världen, där vi berättar hur mycket vi älskar varandra.
Trots kärlek och äktenskap mötte de två i höstas på patrull när de ville adoptera 14 månader gamla Lev vars mamma avlidit i aids-relaterade sjukdomar. Myndigheterna i Ukraina, där pojken lever, ansåg att John, 62, och Furnish, 47, varför gamla och dessutom enligt ukrainska lagar inte legalt gifta.

Elton John angriper religioners homohat Elton John hyllad i Polen Elton John gifter sig den 21 december