I helgen gick Sir Elton John till hårt angrepp mot religioner och bristen på politiskt engagemang i tidningen The Observer Music Monthly.
– Religion uppmuntrar till hat och förakt mot homosexuella. Och ändå finns det så många homosexuella jag känner som älskar sin religion. Från mitt sätt att se det skulle jag vilja förbjuda religion helt och hållet, sa han bland annat och menade att organiserad religion skapar ”hatfyllda lämlar” och att den saknar barmhärtighet.
Han oroar sig i intervjun för de konflikter med religiösa undertoner som blommar upp världen över.
– Världen står på randen till ett tredje världskrig. Men var finns de olika religionernas religiösa ledare? Varför har de inte samlats till en konklav? Varför enas de inte?
Och bristen på engagemang mot det religiösa hatet förvånar honom och menar att folk är för upptagna med att blogga på nätet.
– Det verkar som de protesterar online och det räcker inte. Du måste ut och synas för att höras och det om och om igen.
John får stöd av de brittiska homo-humanisterna, GALHA.
– De bör vara tydligt för alla att i dessa dagar så kommer den främsta fientligheten mot samkönade relationer och homosexuella rättigheter från religiösa källor, speciellt evangeliska anglikaner, kristna påtryckargrupper som Christian Institute, Vatikanen och islamiska organisationer. Knappast en dag passerar utan antihomosexuella uttalanden, fatwan och edikt utfärdade av den ena religiösa ledaren efter den andra, säger GALHAs George Broadhead.

I samma tidning lät han även meddela att han är intresserad av att delta i en Gay Pride-konsert i Moskva. Det är Jake Shears som på idéstadiet skissat upp en konsert med föruom Elton John även Shears band Scissors Sisters och ryska artister.
Från ryska gayrussia.ru välkomnas initiativet och man hoppas på att även George Michaels vill delta.

Publicerad: 2006-11-13 15:00:58