Dags för Melodifestivalens sista deltävling och traditionsenligt brukar ju vinnaren dyka upp i Malmö när tävlingen går där. Nu är vi inte alls så säkra på att den gör det i år, vi är istället ganska övertygade om att årets vinnare redan finns i det klara startfältet (även om vi inte riktigt vet vilken låt det är än), men OM så skulle vara fallet även i år så gissar vi att vår representant i Oslo lite oväntat kan komma att heta Neo. Vi har gillat killen och hans Human Frontier mer och mer för varje repetition och publikundersökningen i går visade att även genrepspubliken ville skicka hans falsett-sockrade elektropop direkt till Globen. Dags för ännu en skräll ikväll alltså? Inte oss emot. Neo skulle absolut höja partytemperaturen ytterligare några grader i finalfältet.

Favoritskapet vilar ju annars tungt på Peter Jöbacks axlar och vi tror nog hans snygga, småkluriga musikalmonster till låt till slut blir den som får följa med Neo till final. Inte minst för den otroligt snygga lasershow som ackompanjerar Peter och hans Hollow. Men inget är säkert! Pernilla Wahlgrens superschlager, Anna Bergendahls P4-ballad och Lovestoneds gatumusikantsreagge tror vi gärna skulle vilja vara med och slåss om den biljetten, medan Sibels rockrökare får det svårare. Om sistaplatsen kämpar helt klart skatepunk-light med Noll Disciplin och Py Bäckman utklädd till Ozzy Osbourne.

Vad gäller kvällen program kan ni annars förvänta er både en skoj Malena Ernman-sketch med Christine Meltzer i huvudrollen, ett minischlagerprideigt medley med klassiska schlagerstjärnor som Lill-Babs i spetsen och Dolph Lundgren som läderbög på bögklubb i jakten på homomaffian. Inte illa alls. Men över till det viktigaste. Här är betygen på alla kvällens låtar.