Allkonstnären Kevin Zaar blev medialt känd när han i TV kastade hallucinogena svampar på Alice Bah, drev smart drugs-försäljning på nätet och för hans idoga strid för rejvkulturen.
– Det som var härligt med honom var att han var allt, säger Ulrich Bermsjö som är en av krafterna bakom 2.35:1+Gay.
– Vi vill hylla hans existens och vad man än tyckte om hans åsikter så måste man respektera hans tankar och värderingar.
På lördagskvällen bjuds alla som vill att komma med bidrag till minne av Kevin.
– Man kan inte ta patent på någons död så alla som vill får bidra, säger Ulrich och berättar om arrangörernas bidrag:
– Vi spelar musik som han tycker om. Vi kommer visa upp videos som Kevin gjort på alla våra skärmar. Vi bjuder på sangria och så har vi bilder på Kevin som man kan få, berättar han och säger att hans vänner kommer att hålla tal i den del av lokalen som formas till en minneshörna.
– Jag tyckte detta var en person som skulle ha en memorial rave. Det hade han velat själv. Det är inte en begravning vi ordnar utan en fest.
Förutom denna fest till minne av en av den svenska rave- och gaykulturens personligheter så kommer Berghain-DJn Steffi att spela och Ulrich passar på att puscha för den 5 juni då 3.51:1+Gay får besök av ett helt gäng från den populära Berlin-klubben.



Zaar var förutom aktiv skribent bland annat på Sourze och Metrobloggen även kreativ dokumentärfilmare och på You Tube kan man se några av hans färdiga verk. Här nedan hans musikvideo .