Löningshelg bjussar passande nog ofta på lite extra tjohej på regnbågsscenen. I Stockholm spanar du efter Klubb Hångels kalas på Södra Teatern till exempel. Här är klädkoden ”det glittrigaste du vet” och musiken är allt från E-Type till Drömhus. Hångel höll tidigare till på Hornsgatan i gayklustret runt Mariatorget, men har nu fått flytta in hos finaste Södra Teatern i den självstyrande monarkin Mosebacke.

Klädkod gäller alltid på läderklubben SLM som på lördag har en av årets mest populära fester: Sporttema och Andreas Barth som spelar basalt svängande techno. Redan idag är det klokt att ansöka om medlemskap i SLM Stockholm. Nyordning gör att om du inte redan har giltigt medlemskort så skall du anmäla dig senast 18.00 samma dag du planerar att gå. Om du mot förmodan ändå inte går (vi vet ju alla hur jobbiga gays är som vägrar ta beslut om de skall gå på kalas eller ej innan de försäkrat sig tusen gånger att inget ännu bättre händer….), så ligger din ansökan kvar en månad. Onödigt krångel. Jo men visst, men dock verklighet, så fix it! Väl innanför portarna så öppnar sig ett paradis för den kräsne och korrekt dressade sportkillen!

Dresscode krävs inte på Decibel. Möjligen öronproppar då namnet just antyder att här är det ingen hejd på ljudets vibrationer. Chris RetzerJessie Granqvist och technolegenden Damien Eie spelar på denna mixade klubb som fredag natt lovar ”krossa allt det förgångna och bjuda in oss till dans utöver det vanliga.” Decibel är en i raden av nya spännande lokaler utanför stadens exakta centrum, där techno och house-musiken äntligen hittat sina hem igen.
I Solna där Uranus hade fest förra helgen rullar Afthermath på varje helg med olika event i elektronmusikens tecken. Öppet till 08 på morgonkvisten. Biljetter fixas i förköp. Klicka in er på deras hemsida för detaljinfo.

Leo b låter meddela att det är ”regnbågstema till 180” på Secret Garden i helgen. Regnbågsvärdinnan Miss Misslyckad är på plats 21.00, det blir regnbågs-lulllull på både Secret och grannkrogen After, portarna öppnas emellan. Och leo b spelar ”extra mycket Pride-hits,schlager och topplistor”. Allt för att fira in löningen på kontot.

Jasmine Kara i Växjö
Fredagsklubben Limbo har även denna fredag besök av poppis artist. Jasmine Kara är stjärnskottet från Örebro som förra helgen stod på Melloscenen med låten Gravity. Hon gick inte vidare i festivalen men lovar att istället sprida kärleksmusik i Trumps USA, efter Limbo såklart. Dj är Bernhard och Makkan.

Makkan spelar även på lördag hos gorillorna vid Mariatorget och då tillsammans med Alex Duwall. Det bullar upp sig för Tom of Finland-premiär och King Kong liksom Side Track och såklart SLM kommer i samband med nästa veckas premiär att ösa på med MuscleMarys i tighta läderkläder. Snygga T-shirts och andra giveaways kan du lägga vantarna på. Innan dess är en tung rekommendation att du spanar in QX Shops hela ToF-utbud!

Tank, Torget, Side Track, Bitter Pills och såklart Urban Deli med fokus på Nytorget. Det är där du hittar de finaste regnbågsbarnen (i alla åldrar). Club Secret Love har Pink Party på Klubb Bå, Kungsholmen på lördag. Mixad klubb med glimrande fetischer extra välkomna.

Allt är inte öst som blommar. På Västkusten är det såklart full mellofest hos BeeBar i helgen. Tävlingen i Skellefteå visas och Dj Police spelar på lördagsnatten. Gretas har kvartsfinal i vårens Drag Idol-uttagning på lördagsnatten och på Haket hänger de sköna gaysen med Quiz och Karaoke på fredag och helt cool på på lördag.
Sista fredagen i månaden betyder dessutom Queer! Fredag natt med show av Ima Queen och Lavender Whip, musik av Kat och Bebulah Leigh. Och såklart helt fabulösa GoGoBoyz. Det är kul att klä upp sig lite extra när en går på Queer!
Missa inte att grannstaden Borås har en RFSL-klubb som vecka efter vecka levererar Glamour på magasinsgatan 11. Värt en tågtur även för storstadsborna vid kusten.

Även BeeBar i Malmö har Mellon igång i helgen. På SLM är det vikt för killar helt och hållet denna helt. FF-temafredag kväll och klubb-kväll på lördag. Unique och Wonk håller benen i rörelse på lördagsnatten. Nu på lördag slår de ihoppåsarna med 90’s och Klubb Neon. Just så- 90-tals nostalgi helt enkelt. Wonk kontrar med modernare housetoner levererat av Földes och med Robin som värd.