Finns det någon tanke bakom att köra queerkvällar på Club Laveau?
– Så klart. Som en ung queerperson som inte älskar schlager har jag aldrig haft en plats i den här stadens nattliv, svarar Patrick David som är 23 år och beskriver sig som ”klubbchef, klubbredaktör, DJ och queeraktivist”.

– De enda platserna för HBTQ-personer här har varit antingen små barer, bögklubbar med schlager eller extremt sällsynta lesbiska kvällar. Alla andra har fastnat någonstans i ett luddigt dilemma där man försökt gå till ställen för att känna sig hemma men väl där inte alls känner så. På Club Laveau möts alla vi andra i symbios.

Du har klubbhistoria i Stockholm. Berätta!
– Jag driver klubbkollektivet MAQUEER som kört på bland annat Club Laveau och haft Silvana Imams officiella efterfest på Nobelberget. MAQUEER är fyra queerpersoner från mellanöstern som känt att queer-Sverige har mer än vad som visas. Utöver det styrde jag klubben Aqueerium Celezte som även var officiella förfesten för Pride of Color. Alla movements jag rört mig i har haft visionen att lyfta queers som rasifieras och som inte känt hemmamark någonstans i stan.

Ge oss en teaser om klubbens idé!
The Queer Club Laveau blir allt du tänkt dig. Det blir exakt vad du vill. Det kan vara sexigt, välkomnande, inspirerande, livligt, nytt. Kreatörer, visionärer och artister kommer kunna inspirera varandra och andra. Det är en hub för creative queer nattfolk som inte funnit plats i natten annars. Kvällarna kommer vara av queers för queers med queerkvällar, kvällar för femmes, lesbiska kvällar och bögkvällar. Musikfokus kommer ligga på experimental, techno, hiphop, R&B och dancehall.

Är det enbart för de som ser sig som HBTQ?
– Det är det inte. Det är omöjligt att köra separatistiskt HBTQ då det inte går att styra det i dörren. Däremot kör vi det vi kallar moralseparatism. Du är så klart välkommen som ”ally” (vän, reds anm.) så länge du inser din plats och att om det är fullt att du förmodligen tar en HBTQ-persons plats som hade funnit ett hem mer än du.

Och premiären?
– Första kvällen som queerklubb kör vi med MAQUEER på fredag. Det blir hiphop, R&B, dancehall och electronic tills din hjärna kokar. Klä dig lätt.