Sverige har röstat och resultatet var talande. Loreen var inte välkommen till finalen med sin Statements. Enda gången under kvällen som hjärtat inte alls flammade var under ESC-drottningens låt och därmed var det klart: Anton Hagmans Kiss You Goodbye gick segrande ur den duellen.
Loreens nummer och låt verkar under veckan ha delat Sverige ordentligt, och den fick aldrig den fart på listorna som den här comebacken skulle haft. Vi har skrivit väldigt mycket om Loreen och hennes låt och nummer under veckan. Och det är helt klart att det engagerat. Jag har nog under mina Mello-år aldrig varit med om en liknande vattendelare, de som älskar Statements gör det med hela hjärtat och de som hatar den gör det lika intensivt. Nu får vi aldrig veta hur den stått sig hos de internationella juryn, och det känns trist. Men jaja, så kan det gå.

De andra duellerna då?
The FO&O vann över De Vet Du. Gotta Thing About You är en bättre låt och har funkat fint på listorna sedan den släpptes vecka 3. Och det är trots allt lite kul att ”stora” namn som till slut ställer upp i Melodifestivalen lyckas. Det är bra för framtida satsningar.

Boris Renés glädje vann över Dissmisseds kampsång. Inte mycket att säga där, Boris vann nog med en stor marginal. Och Lisa Ajax tog en väntad vinst mot Axel Schylström.

Ingen av Andra Chansen-låtarna kommer att utmärka sig i finalen, som ser ut att bli en fight mellan Wiktoria, Robin Bengtsson, och Nano.

Vi hörs om det nästa vecka.