I kvällens avsnitt av SVT.s Vem bor här medverkar Fredrik. Han och sambon Anders hem är med i seriens tredje avsnitt, och Fredriks fyra medtävlanden ska gissa vilket hem som tillhör paret.

Hallå där Fredrik, hur kommer det sig att du är med?
– Jag har haft en lägenhet som var rätt speciell som var med i Sköna Hem för ett par år sedan. Så redaktionen hittade mig och hörde av sig förra våren. Men då hade jag precis krockat med motorcykeln och satt i rullstol så det var inte riktigt läge. Dessutom hade vi gjort oss av med den lägenheten och skaffat en ny. Jag och Anders lever så, vi köper en ny lite större lägenhet, fixar till den och säljer den efter två år. Det är enda sättet man kan ta sig uppåt i bostadsdjungeln. Hurusom helst, jag kunde i alla fall gå när vi spelade in.

Hur var inspelningarna?
– Kul. Man jobbar med superduktiga fotografer som ser till att bostäderna visas upp i rätt vinklar och med rätt ljus. Och vad som ser ut som en dagsutflykt är egentligen tre långa inspelningsdagar.

Är det så svårt att gissa?
– Det största problemet är att försöka lista ut om det finns en partner som är väldigt dominanta när det gäller inredningen. Då kan det vara omöjligt att gissa om det är den passiva partnern som är med i programmet.

Hur mycket städade ni innan?
– Jag och sambon är superpedanter med städerska så vi fixade inget extra. Vi tog bara bort fotografier. Eller saker med namn på.

Har du kontakt med någon av de andra i dag?
– Ja, vi ska faktiskt se programmet hemma hos mig och Anders i kväll. Jag har lovat att laga middag och se till att det finns stora skämskuddar (skrattar).

Vem bor här, SVT1, 20.00