Japp, där var vi över första hindret. Sveriges Robin Bengtsson seglade (lätt?) vidare mot finalen med sin I Can´t Go On. Han levererade snyggt när det gällde och visade att startnummer 1 av 18 tävlande inte alls betyder att man lätt glöms bort. Nu jäklar ska vi se till att knipa ytterligare en topp 10-placering. Sverige har ju just nu ett lysande trackrecord i ESC, och har på sex år tagit två segrar, två brons och en femteplats. Och visst tror vi att Robin kan fortsätta trenden med sin moderna pophit!

I övrigt då?
Våra stackars nordiska kompisar Finland och Island klarade inte av att ta final detta år heller. Synd, för både Finlands filmiska ballad och Islands snygga poplåt med blonda Svala förtjänade att återses i finalen.

Vår tippning gick ändå hyfsat och vi lyckades sätta åtta av tio finalister. De flesta länder som gick vidare var såna som de flesta tippat skulle ta finalplatser. Polen får väl ses som den enda jokern i leken. Men man ska ha i åtanke att landet förra året lyckades få tredje flest röster av alla låtar i finalen i fjol…
Kul att Belgien ändå höll och fick sin finalplats. Vi tror att det var Sveriges tolva i det här programmet: Modernt, hittigt och vemodigt känns som nåt som faller den svenska publiken i smaken. Heja Blanche!

Annars får vi väl säga att programmet i sig var ljusår från briljansen med Petra och Måns i fjol. Och tänk, även detta år visade sig Måns vara stjärnan. Han och ESC-veteranen Edward af Sillén kommenterade programmet på ett lysande sätt. Varmt och hjärtligt men med humor och mycket udd. Tack killar för att ni bjöd på många skratt under en rätt seg sändning. Ska bli ett nöje att höra er igen i semi2 på torsdag och i finalen på lördag!

Här är de tio finalisterna:

Moldavien
Azerbajdzjan
Grekland
Sverige
Portugal
Polen
Armenien
Australien
Cypern
Belgien