En av de senaste årens mest hyllade ”coming-of-age”-filmer är tyska The Center of the World (Die Mitte Der Welt). Nu blir regnbågsstreamingsajten (och QX Gaygala-vinnaren) GazeNet först i Norden med att kunna erbjuda filmen On Demand.
Filmen handlar om 17-årige Phil som bor i en tysk liten by med sin mamma och syster. Familjen ses som lite udda av byborna och håller sig lite på sin kant. En dag börjar en ny kille, Nicholas, i Phils klass och förälskelsen är ögonblicklig. De inleder en passionerad kärleksaffär som varken är lätt att hantera för killarna, eller Phils bästa kompis Kat…

Filmen fick extra stor uppmärksamhet inför premiärvisningen under filmfestivalen i Moskva 2016 då den bojkottades av journaliser och kritiker som såg den som propaganda för ”icke-traditionell skildring av sexuella relationer mellan tonåringar”.  Festivalens programansvarige, Kirill Raslogow, hade till och med varnat sina landsmän för att filmen kunde chocka publiken. Men det visade sig att oron var i onödan och filmen mottogs positivt av publiken och kontroverser uteblev.
Filmen var till och med nominerad till Golden George, festivalens huvudpris.

Huvudrollerna spelas av Louis Hoffman och Jannick Schümann.