Just nu pågår Hela Sverige bakar i TV4. I kväll kl 20.00 sänds avsnitt nummer två och vi har ett par regnbågsfärgade bagare med i matchen under hösten. David Sandberg, 25, Göteborg är en av dessa.

Vem är du?
– Jag kommer från Tjörn, fem mil utanför Göteborg, ska snart bli sambo med min pojkvän och är en glad person som försöker tänka positivt i de flesta situationer. Jag skulle säga att jag är rätt rolig också, även om alla kanske inte håller med. Jag har väldigt torr ”göteborgshumor”.

Vad gör du när du inte syns i TV?
– Jag jobbar som revisor i Göteborg och på fritiden bakar jag en hel del. Och så träffar jag vänner och stickar lite. Just nu är det strumpor som gäller inför hösten.

Hur kommer det sig att du sökte till programmet?
– En kollega anmälde mig och så fick jag komma på audition. Mina vänner har tyckt att jag borde äska men jag har inte kommit mig för. Men jag trodde inte att jag skulle komma med, så det var kul!

Vad är din paradgren i bak?
– Jag gör mycket cheesecake och kladdkakor, men det är ju inte så mycket sånt i programmet. Men i kvällens program blir det cupcakes och det är en favorit.

Och vad undviker du?
– Bröd bakar jag inte så ofta, det är inte så kul…

Är du öppen i programmet?
– Ja, jag tycker det är viktigt att vara öppen med vem man är och inte hymla med det. Som ung ville jag inte berätta vem jag var och försökte dölja det, men jag tycker nu att det är viktigt att stå för vem jag är.

Hur känns det att bli tv-kändis?
– Haha. Jag håller mig stadigt på jorden. Jag hängde lite halvlöst efter första programmet så kollegorna på jobbet är nervösa för mig inför kvällens avsnitt…

Du har pojkvän?
– Ja, sedan två år. Vi ska flytta ihop snart.

Om jag säger en känd svensk, vilket är det första bakverk du tänker på:

Gunilla Persson
– Äppelkaka. Jag tycker inte om äpplen i bakning.

Måns Zelmerlöw
– Cupcake.Det behöver nog inte motiveras…

Mikael Persbrandt
– Han känns som en kaka smaksatt med whiskey.

Zlatan
– En jätteöverdådig pompös bakelse.

Anton Hysén
– Gräddtårta.

Anna Book
– Sådana där bokstavskex!