Efter att Kevin Spacey först anklagades för att ha gjort sexuella närmanden mot 14-årige Anthony Rapp, under åttiotalet och sedan kom ut, har HBTQ-sfären bubblat över av ilska.

Allt handlar om att Kevin Spacey i alla år hållit tyst om sin sexuella läggning, trots ihärdiga rykten, men nu väljer att komma ut i samband med att han anklagas för att som 26-åring gjort sexuella närmanden mot en minderårig. Och att han säger att han inte minns och skyller övergreppet på alkoholintag.

Kritiken är stark från andra regnbågspersoner: Komikern och American Horror Story-Cult-skådisen Billy Eichner skriver ”Kevin Spacey har just uppfunnit något som tidigare inte existerat: En dålig tidpunkt att komma ut”

Komikern Wanda Sykes skriver ”Nej nej nej nej! Du kan inte välja att gömma dig under regnbågen!”

Star Trek-skådisen Zachary Quinto skriver att det är sorgligt att Spacey inte väljer att komma ut för att han är stolt över den han är utan för att han vill dra uppmärksamhet från det faktum att han försökte förgripa sig på en ung HBTQ-person.

Men hårdast är HBTQ-organisationen GLAAD som vanligtvis stöttar kändisar i deras garderobsöppningar: ”‘Komma ut’-berättelser ska inte användas för att avleda från sexuella övergrepp. Detta är inte Kevin Spaceys komma-ut-story men en berättelse om överlevnad för Anthony Rapp och alla människor som modigt berättar om icke-samtyckande sexuella handlingar. Media och allmänheten ska inte lyfta komma-ut-storyn här”, säger GLAADs ordförande Sarah Kate Ellis i ett uttalande.

I efterdyningarna av Spacey-gate har nu Netflix dessutom gått ut och sagt att serien som gett Kevin Spacey massor av priser och beröm, House of Cards, nu läggs ner efter att inspelningarna av den sjätte säsongen är klara.