I en intervju med Buzzfeed berättade skådespelaren Anthony Rapp att han som 14-åring blev sexuellt ofredad på en fest av Hollywood-giganten. Bara timmar efter artikeln publicerades gick Spacey ut på Twitter där han kom ut som homosexuell.

Sedan dess har det stormat rejält runt House of cards-stjärnan. Flera kändisar har kritiserat honom för att försöka flytta fokuset från anklagelserna om sexövergrepp genom att komma ut.

Vittnar om flera ofredanden

Nu har fyra andra män klivit fram med anklagelser mot Spacey.

Roberto Cavazos

”Otäcka möten”

Den mexikanska skådespelaren Roberto Cavazos skrev i onsdags ett långt inlägg på Facebook. Där jämför han Spacey med den nu ökända Harvey Weinstein, och berättar att Spacey försökt tafsa på honom.

– Vi är många som har en Kevin Spacey-berättelse. Jag själv hade ett par otäcka möten med honom. Det var som att det enda som behövdes var att du var en man under 30 år för att Mr Spacey skulle känna sig fri att röra dig. Det var så vanligt att det blev ett lokalt skämt, berättar Cavazos.

Vidare skriver Cavazos att händelserna höll samma mönster.

– Många killar berättade samma sak: Spacey bjöd in dem för att prata om sina karriärer. När de sen kom hade han dukat upp en picknick på teaterscenen med champagne och romantisk belysning.

Tony Montana

”Greppade tag i hela paketet”

Dokumentärfilmaren Tony Montana säger till Radar att Spacey ska ha ofredat honom i en bar i Los Angeles 2003.

­– Jag skulle beställa en drink när Kevin kom fram till mig och lade sin arm runt mig. Han bad mig att lämna baren med honom. Sen tog han ett kraftfullt grepp om mitt skrev och hela paketet, säger Montana.

För att komma loss ur greppet ska Montana ha vridit bort den uppenbart berusade Spaceys tumme.

– Jag pratade inte om det som hänt till någon förutom psykologer. Jag led av posttraumatisk stress i sex månader efter övergreppet. Det var förnedrande. Varje gång jag gick tillbaka till baren tittade jag efter honom och försökte hålla ryggen mot väggen

Daniel Beal

”Han sa: Visst är den stor?”

Bartendern Daniel Beal jobbade 2010 i en hotellbar i West Sussex. När han hade rast gick han ut för att röka. Då ska Spacey ha satt satt sig ner bredvid Beal, exponerat sitt kön och sagt: ”Visst är den stor?”.

Beal berättar för brittiska The Sun att han avvisade Spaceys närmande och gick tillbaka in till baren. Där ska han senare ha fått Spaceys klocka värd 5 000 pund för att vara tyst om händelsen.

”Jag kunde höra honom gråta i sängen”

En man som kallas för ”John” av brittiska medier berättar i en intervju med Victoria Derbyshire om ett närmande som han utsattes för som 17-åring, 1985.

Han hade träffat Spacey på en teater året innan. De brevväxlade och bestämde att John skulle hälsa på Spacey för en helg i New York.

– Den första kvällen pratade han om sin karriär och visade uppskattning på ett sätt som jag definitivt inte var intresserad av, säger John.

När det var läggdags bad Spacey honom att dela säng, men John valde att sova på soffan.

– Jag fick ett mycket kyligt godnatt. Jag trodde att han skulle sparka ut mig morgonen efter. När vi lagt oss för att sova kunde jag höra honom gråta i sängen.

Morgonen efter när John vaknade låg Spacey med sitt huvud på hans mage och armarna runt honom.

­– Han hade underkläder på sig och jag var fullt påklädd.

Har inte kommenterat anklagelserna

Kevin Spacey har inte svarat på någon av de senaste anklagelserna. Men i måndags kommenterade han Anthony Rapps uttalande.

– Jag har en stor respekt och beundran för Anthony Rapp som skådespelare. Jag blir fullkomligt förskräckt av att höra hans berättelse. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer ihåg mötet, det skulle i sådana fall ha hänt för över 30 år sedan, säger Spacey.