Vem är du?

– Jag är en 27-årig cancerforskare som är glad, positiv och lite knäpp. Jag älskar schlager och är en dansare som flyttade hit från Sydafrika för två år sedan.

Hur kom det sig att du flyttade till Sverige?

– Det var väldigt random, jag hade träffat min nuvarande chef på en konferens och mailade honom på ren chans. Det visade sig att han hade jobb åt mig så jag bestämde mig för att flytta hemifrån Sydafrika upp till Sverige!  När jag kom hit kände jag ingen, och kände egentligen bara till ABBA och IKEA.

Vad gör du när du inte syns i tv?

– Jag är cancerforskare på Sahlgrenska. På fritiden tränar jag ganska mycket, och gillar att spela tennis. Ibland tar jag ett glas på Bee Bar, och ibland festar jag på Gretas. Och jag har två pojkvänner så det tar en del tid (skrattar).

 Hur kom det sig att det blev ni tre?

– Jag hade aldrig tänkt att man kunde vara tre, men det bara blev så och nu har vi varit ihop i ett år. Thomas och Mathias var ihop fyra år innan jag träffade dem. Vi hade en trekant och sedan ledde det till att de fick känslor för mig och jag för dom. Det verkar vara lite tabu, men det är egentligen hur enkelt som helst: Vi är lyckliga och man får dubbel kärlek. De flesta ser bara sex när de hör om förhållanden på tre, men sexbiten mattas ju av också, precis som i ett vanligt förhållande.  

Var det självklart att vara öppen med att du är gay i programmet?

– Ja, absolut. Jag har aldrig försökt gömma det. Det är så skönt med Sverige att man kan vara öppen. I Sydafrika vågar man inte hålla sin pojkväns hand. Jag tycker nog att många svenskar inte  vet hur bra dom har det.

Hur känns det att vara tv-kändis?

– Haha, jag tycker inte jag är kändis, det är ju bara ett litet bakprogram som tanter och bögar tittar på (skrattar).   Och visst har jag fått många mess på Grindr där de säger att de sett mig på tv. Men det är kul att man blir uppskattad. 

Du sa att du älskade schlager, favoriter?

– Jag älskar klassiska divor som Carola, Kikki, Charlotte och Lena Ph. Det var faktiskt genom de svenska gamla schlagerlåtarna som jag bäst lärde mig svenska.

Du har dansat professionellt tidigare?

– Jag var proffsdansare inom balett hemma i Sydafrika. Dans var vad jag ville göra, men sedan kände jag att det inte var tryggt, varken ekonomiskt eller fysiskt. Så jag började plugga, och nu är bakningen mitt artistiska uttryck.

Vad är din paradgren?

– Jag gillar saker med mycket detaljer, fina bakverk som kondisbitar och bakelser är roligt. Jag är inte så förtjust i bröd, så det är roligt att jag blivit stjärnbagare just när det gällt bröd. 

Och om du vore ett bakverk?

– Lätt en prinsesstårta. Jag älskar tårtor och är en liten prinsessa ibland!

Hela Sverige bakar går i kväll klockan 20.00 på TV 4.