Nej, för vår älskade homofavorit Jonas Gardell gick Mello-debuten inget vidare. Hjärtat sprakade aldrig igång överhuvudtaget och hans klassiska schlagerballad Det finns en väg slutade på en sistaplats. Det kändes lite orättvist, då genomtrista gitarrpopen från Stiko-Per Larsson tog sjätteplatsen. Men det var ändå ett väntat resultat för Gardell, som av av QX Schlagerprofiler, och de flesta experter, tippades hamna utanför toppen. Och med tanke på att After Dark fick en succé med sin show efter en sjundeplats i Melodifestivalen så spelar nog jumboplatsen noll roll när Gardell snart sätter upp en ny show.

Till final gick som väntat LIAMOO med hans snygga rapballad Last Breath. Som tur är hade de meningslösa bildstörningarna i numret tagits bort och det blev betydligt mer fokus på den karismatiska stjärnan. Last Breath kommer antagligen växa till finalen och kan hamna i toppen, men en totalvinst känns väl inte så trolig? Men att det blir en stor hit är självklart.
LIAMOO får sällskap i finalen av Samir & Viktor som för första gången gick raka vägen till final med sin partyhit Shuffla. Det var både väntat och välförtjänt. Shuffla kan vara deras starkaste låt i Mello hittills och borde kunna ge duon en bättre placering än den åttondeplats dom fick för Groupie i Mello 2015. Låten kommer definitivt att få ett långt liv på listorna framöver, kommer bli en sommarhit av rang,  och killarna känns mer självklara på scenen än någonsin.

Till Andra Chansen gick, precis som förra veckan två brudar, Mimi Werner och Margaret.  Countrypampiga Songburning och Rihanna-heta In My Cabana förtjänade båda två att få en till chans att förföra tittarna. Just nu känns det ju mest troligt att Margaret är den som i alla fall tar sig dit. Hennes låt är Spotify-mums och kommer att klättra på listorna de kommande veckorna.

Men i och med detta resultat så  startar jag nu kampanjen In med Brudarna! För hittills har vi fyra akter som består av snoppbärare i final! Så kan vi inte ha det. Nästa vecka måste detta ändras! Men mer om detta då!

Däremot måste det ju bara sägas: Programmet går ju bara utför. David Lindgren öppnade med ett fullkomligt poänglöst strippstångsnummer till tonerna av Staying Alive. Varför? Vad har detta med nånting att göra? Och det var fanimig skämskudde-varning när David Lindgren tog en blöt svamp och kramade ur den över bröstet på slutet. Det var lika sexigt som Edward Bloms dansade hummer förra veckan. Och manuset är humorbefriat till max. Usla Göteborgs-vitsar roar ingen.
Dock, stort plus för den snygga Lill Lindfors-blinkningen då David Lindgren nakenchockade.

Och Fab-Freddie… Varför får killen ingen styrning? Manus och regi saknas och den underbara glitterkappan sveper poänglöst genom Sveriges största program och resultatet blir bara att man som tittare stör sig på honom. Snälla, snälla. Ge honom styrning omedelbart och se till att han blir så älskad som han förtjänar. Han hade kunnat gå ur Mello som en ny Björn Gustafsson, men nu klickas han ut som utfyllnad i programmet och blir bara en poänglös utfyllnad. Fan.