Äntligen dags att avrunda turnén med att krydda upp finalfältet med de fyra sista bidragen. I Kristianstad möts treorna och fyrorna i fyra spännande dueller som steg för steg avgörs i programmet. Vi har en ganska klar bild av hur det ska gå och vi vill ju helst ha in två brudar och två enorma hits i finalen. Nu när bara Jessica A och Mariette är i final så känns det ju viktigt att det kommer in fler brudar i finalfältet. Men det får ju inte bli på bekostnad av att bra låtar väljs bort, men båda brudarna som vi gissar tar sig vidare har starka pophits som förtjänar finalplatser. Och de två snubbarna som vi tror tar de andra platserna ligger just nu på femte respektive sjunde plats på Spotify.

Programmet är ju lite annorlunda upplagt denna helg och steg för steg avgörs duellerna. Däremellan får vi ännu fler Anna Book-reklam, ytterligare en stjärna (Maxida Märek) gör en svensk klassiker, hopplöst ointressanta Sverige-lådan är tillbaka och så blir det väldigt mycket Fab Freddie. Och David såklart.
David Lindgren kanske inte är den roligaste programledaren men han har vuxit till en väldigt stark programledare som styr programmet med säker hand. Man känner sig alltid trygg när han står på scenen.

Fab Freddie har fått uppgiften att intervjua artisterna om vad de tycker om varandras bidrag, och det funkar fint och är charmigt. Bra där att FF fått en ordentlig roll.

Så här säger QX Schlagerprofiler Ronny Larsson & Ken Olausson att det går:

Duell 1

MargaretIn My Cabana
QX QX QX
Margarets effektiva karibiska pop bär spår av både Rihanna och Camilla Cabello och var en klar utmanare till Samir & Viktor och LIAMOO om finalplatserna. Nu tror vi att hon ändå möter killarna i finalen. Låten är en hit på listorna, refrängen sitter som en smäck och vi behöver fler brudar i finalen: Nu är ju bara Mariette och Jessica där. Margaret har fått nya kläder, assnygg gul klänning, och LED:arna i bakgrunden visar nu bilder på dansande, glada människor – bla Anna & Kristian från Paradise Hotel och diverse andra influencers (stark trend det där för att locka röstare, Samir & Viktor körde ju samma med Theoz.
Streams på Spotify: 1.439 791
Plats på Spotify Top 100 idag: 23
Unibet-odds att gå till final: 1.3
Unibet-odds att vinna finalen: 101

MonchoCuba Libre
QX QX
Moncho kom tydligen fyra i tuffa deltävling tre och det betyder ju ändå nåt att han slog ut Kalle Moraeus och Dotter. Barnen gillade hans skojpop med enerverande refräng, och det gör att han KAN bli farlig. Vi tror dock att Margaret tilltalar en bredare publik och då känns Moncho för larvig. Vi kan inte se någon ändring i numret och Mr M och hans karibiska partyfölje dansar på som vanligt.
Streams på Spotify: 681.539
Plats på Spotify Top 100 idag: 43
Unibet-odds att gå till final: 3.20
Unibet-odds att vinna finalen: 251

UTFALL: Margaret vinner

Duell 2

Renaida – All The Feels
QX QX QX
Ascoola Renaida startar nu med ett par solglasögon ute på catwalken och vandrar ton- och stilsäkert in mot scenen där hon träffar de sex orangea dansarna. Sångerskan kör en byxdress i jeans med snygga orange detaljer, och dansarna har ju hela tiden varit ace. Det här måste ju för övrigt helt klart vara snyggaste uppställningen av dansargodis i årets Mello – åtminstone som man ser! Låten är ett starkt stycke listpop som vi tror drar det längsta strået i kväll.
Streams på Spotify: 1.139 309
Plats på Spotify Top 100 idag: 51
Unibet-odds att gå till final: 1.30
Unibet-odds att vinna finalen: 101

Olivia – Never Learn
QX QX
Förra helgens skräll var ju att Olivias pop med neondansare tog sig vidare. Den har under veckan gått hyfsat på Spotify och har just nu en högre placering än sin motståndare. Vi ser inte riktigt styrkan i den här låten,verserna är långt mycket snyggare än den jobbiga oh-oh-oh-refrängen, och tycker nog att Renaida är bra mycket starkare. Men i och med att Olivia är färskare i minnet så ska den inte räknas bort. Men just nu säger vi att Olivia lämnar tävlingen.
OBS! Missa inte att vi klätt av dansarna,  Street Mentality,och speeddejtat dem på deras hotellrum. Håll koll på bloggen i morgon!
Streams på Spotify: 346.247
Plats på Spotify Top 50 idag: 35
Unibet-odds att gå till final: 3,20
Unibet-odds att vinna finalen: 201

UTFALL: Renaida vinner

Duell 3

FELIX SANDMAN – Every Single Day
QX QX QX QX QX
Felix är frisk nu och klarar av att sjunga den här låten hur bra som helst. Han har under veckan seglat upp som en av de största hitarna på listorna av årets låtar. Vi önskar bara att han öppnade ögonen så vi i publiken förstår hans smärta på andra sätt än genom texten och händerna. Men detta känns som ett öppet mål. INGET kommer att kunna stoppa FELIX när det väl kommer till kritan och vi ser fortfarande honom som en tänkbar slutvinnare. Om han går vidare härifrån kommer han nämligen att klättra ner mot lägre vinnarodds och högre listplaceringar. Jo, vi vet. Allting kan hända. Fråga Loreen. Eller Carola. Eller Love Generation. Men här borde inte finnas någon som antiröstar och Mimi är ingen Anton Hagman
Streams på Spotify: 950 198
Plats på Spotify Top 100 idag: 5
Unibet-odds att gå till final: 1.30
Unibet-odds att vinna finalen: 11

Mimi Werner – Songburning
QX QX QX
Ronny tycker ju att detta är en av årets bästa tio bästa låtar i festivalen och tycker att det är urjobbigt att den ställs mot FELIX. Mimis snygga marschcountry är löjligt snygg och hon sjunger grymt bra. Men med det sagt: Mimi drar det kortaste strået och lämnar tävlingen i kväll.
Streams på Spotify: 299 117
Plats på Spotify Top 100 idag: — (Utanför topp 200)
Unibet-odds att gå till final: 3.20
Unibet-odds att vinna finalen: 251 (Högst odds av alla tillsammans med Moncho)
Det här kommer jag minnas låten för i framtiden: Att Miss Li skrev den under pseudonymen Nicki Nicki

UTFALL: FELIX vinner

Duell 4

Sigrid BernsonPatrick Swayze
QX QX
I årets första deltävlingen tog Samirs flickvän sig vidare till en Andra Chans. Och det var faktiskt den första Mello-låten att streamas över miljonen. Låten har stadigt legat på Spotifys topp50-lista och vi får tydliga vibbar att barnen älskar detta. Glad, ungdomlig, oförarglig och en rätt härlig Icona Pop-refräng (eller Ace Wilder om man så vill). Hade den inte haft en så stark motståndare hade vi sagt att detta är mycket troligt för final. Är den läskige mannen som bjöds upp från publiken kvar undrar ni? Jadå, men istället för att de plockar upp den där häpne mannen från första raden så kommer han nu inspringande lite likt den där moonaren som attackerade Jamala i Eurovision och lyfter Sigrid på slutet. Klart bättre. Men fortfarande lite, lite obehagligt. Annars ser allting ut som för en månad sedan.
Dagsform: Den verkar stabil.
Streams på Spotify: 1.395 110
Plats på Spotify Top 100 idag: 40
Unibet-odds att gå till final: 2.70
Unibet-odds att vinna finalen: 101

Mendez – Everyday
QX QX QX QX
Jäklar vilken hit han fått till med sin låt. Everyday har legat topp 20 på Spotify sedan den släpptes och i studioversion är ju låten kalas. Det enda som talar emot latinokungen är hans röstresurser. Verserna låter aningen bättre men det är fortfarande väldigt svajigt så fort läktarrefrängen inte är igång. Det är inte bra. Men vi tror ändå att Mendez tar det med tanke på att låten ju SKA vara i final. En sådan här refräng kan svenska folket inte sålla bort. Och där Mendez brister i sång kompenserar dansarnas grymma energi upp. Särskilt brudarna i lila närmsta Mendez, Vicky Pérez och Felicia Maurice, är rasande caliente.
Streams på Spotify: 1.492 440
Plats på Spotify Top 100 idag: 7
Unibet-odds att gå till final: 1.40
Unibet-odds att vinna finalen: 41

UTFALL: Mendez vinner