Idag släpper Patrik Jean singeln Loved You Once, som liksom låtarna på kommande EP:n handlar om trasiga relationer och vägen ut ur dem. QX kollade läget med artisten och låtskrivaren som skrivit till artister som Sabina Ddumba, Felix Jaehn och Chris Kläfford.

Du är i en bra relation idag, är det inte då svårt att skriva om dåliga relationer?
– Jag har fortfarande lätt att hämta inspiration från tidigare erfarenheter, även om jag är på en bra plats idag. De som har betytt mycket för mig och lämnat djupa spår kommer jag bära med mig alltid.

Vet personen som Loved you once att det är han du sjunger om?
– I det här fallet är det en hon det handlar om. Jag skrev den under en period av djup frustration och hjärtesorg. Idag ser jag tillbaka på vår relation med stor glädje. Det hoppas jag hon också gör, och jag tror hon är glad att jag kan finna inspiration i det vi hade. Jag får väl köra en Adele och tacka henne om detta går bra.

Treading Water blev en stor hit för Chris, har du låtar åt andra artister på G?
– Jag har precis fått ut två låtar på Felix Jaehns nya album, resten kan jag inte gå ut med än. Men det blir jobb i många spännande konstellationer framöver, både hemma och internationellt.

Vem skulle du vilja låtskriva med?
– Jag älskar att jobba med nya människor, så jag hoppas på så många som möjligt. Just nu klappar mitt hjärta lite extra för Andra Day. Det finns dessutom många artister inom hbtq-communityt jag gärna jobbar med så som Sam Smith, Troye Sivan och Frank Ocean.

Lyssna på Loved You Once