På andra försöket lyckades Benjamin Ingrosso göra det mamma Pernilla inte lyckats med på fem försök: Vinna Melodifestivalen. Hans Dance You Off fick flest röster av de utländska jurygrupperna och tog täten framför FELIX SANDMANs Every Single Day när de elva länderna avgett sina röster. Sedan blev han även tittarnas favorit och håvade in flest poäng av svenska folket.
Förra året vann folkets trea, men i år var alltså jurygrupperna och folket på samma spår: Benji till Lissabon!

Favoriten för jurygrupperna har alltid gått bra i Eurovision när vi skickat deras nummer ett, och det kommer det med största sannolikhet att göra igen. Benjamins popmacka med snorsnyggt nummer sticker ut ordentligt bland de bidrag som redan valts ut, och vi kommer garanterat att få ännu en topplacering i Lissabon i maj.
Benjamin besitter också en cool säkerhet som känns väldigt övertygande i rutan, vi kommer inte att behöva oroa oss för hur kan ska klara pressen. Det kommer gå galant!

Tvåa blev FELIX SANDMANs Spotifyetta. Han var två både hos jury och tittare och var snabbt framme och pussade sin polare i greenroom när han vunnit. Trean var inte heller oväntad i toppen: John Lundviks ballad My Turn, som var trea hos juryn men fyra hos folket.

Trea hos folket var nämligen Mendez vars hit Everyday fick tredje flest poäng av folket. Men det spelade ingen roll, för jurygrupperna var kallsinniga mot latinokungen och satte honom klart sist. Därmed blev han också sist totalt! Så jurygruppernas inflytande är alltså väldigt stort. Att folkets TREA blir totalsist har vi inte sett tidigare.

I övrigt var det riktigt rätt bra resultat: Samir & Viktor tog sin bästa placering nånsin med Shuffla. En kul upprättelse för deras Bada nakna-flopp som kom sist 2016. Och Jessicas grymma Party Voice slapp komma sist: Den blev i alla fall elva!

Omröstningen är verkligen hela behållningen med finalprogrammet och man sitter som på nålar den sista halvtimmen! Gud vilken bra tv.

Annars inte mycket att säga om programmet. Renaida fick sjunga om pga ljudproblem och tjänade därmed antagligen in ett gäng extra poäng. Hon slutade på en niondeplats.
Och hörrni, vi kan väl bara glömma det där fruktansvärda Helen Sjöholm-numret?

Här nedan ser ni resultatet:

Så här såg det ut när jurygrupperna röstat: