Karl Schmid, 37, är mest känd från tv-rutan då han intervjuar kändisar på röda mattan. Han är öppet gay men har alltid varit lite försiktig med att outa sitt privatliv.

I fredags gjorde han det motsatta. På sin Facebooksida delade han ett öppenhjärtigt inlägg där han berättar att han är hiv-positiv.

– Jag är en 37 år gammal HIV+ man och har varit positiv i snart tio år. Jag jobbar med tv och på min sida av kameran är det ”tabu” för personer ”som jag” att vara ”som jag”. I tio år har stigmat och branschkollegor sagt; ”berätta inte, det förstör dig”.

– Jag är jag, och jag är precis som du. Jag har ett stort hjärta och jag vill bli älskad och accepterad. Visst syns jag i tv-rutan då och då, men när det kommer till kritan så är jag bara en vanlig kille som vill samma sak som alla andra: Att bli accepterad och älskad av mina vänner och min familj och bli uppmuntrad av mina medmänniskor.

– Till er som tvivlar på er själva på grund av de där läskiga tre bokstäverna, låt mig vara tydlig. Du spelar roll. Dina känslor och tankar räknas. Lyssna inte på de som påstår annat. Jag är Karl Schmid och jag är en hiv-positiv man, avslutar han.

Hi. I’m a 37 year old HIV+ man who has been poz for almost ten years. I work in television. And on the side of the…

Publicerat av Karl Schmid den 23 mars 2018