Hon säger att hon ”måste nypa sig i armen” för att förstå att utställning Colour Explosion går upp nu på fredag på Galleri Anigo i Stockholm.

– Jag strävar efter att väva in psykologi i mina konstverk och djupa tankar ligger bakom alla penseldrag. Jag vill sprida livsglädje och energi med mina färger och uppmuntra till att tänka positivt i motgång, våga drömma och sträva efter att allt är möjligt. Vägen kan vara lång och snårig, men det finns alltid en anledning och betydelse till att den inte är helt rak, säger hon.

Och hennes väg har sannerligen varit just lång och snårig. My adopterades från Sri Lanka när hon var tre månader och växte upp i lilla Kivik på Österlen. Hon berättar att småstadsmiljön gjorde det svårt för henne att komma ut.

– Jag har alltid varit rotad att tänka på ”vad andra tycker”. Det pratades aldrig om andra läggningar och på den tiden kände jag ingen annan med någon annan läggning. Så det var många år av ensamhet.

Kom ut oplanerat på DN:s framsida

– En dag dök det upp en kvinnlig kollega på mitt jobb som jag blev upp över öronen förälskad i. Först då insåg jag på riktigt att livet är för kort för att inte levas på det sätt som passar en bäst.

– Vid 35 års ålder var det 40 procent av mitt nätverk som visste om min läggning, och förra året kom jag ut till 90 procent av dem genom att jag oplanerat hamnade på DN:s förstasida ihop med min flickvän efter vi sprungit loppet Run for Pride.

Upplevelsen av att ”komma ut” på framsidan av Dagens Nyheter inspirerade till tre tavlor i utställningen. Och förra året gick hon i Prideparaden för första gången vilket även det blev en tavla.

– Det har varit en pågående strid inom mig i många år om att våga leva det liv som jag drömt om och konsten har varit min stora ventil.

– Nu har jag insett att resan aldrig slutar när det gäller att komma ut. Men jag har bestämt att från och med nu är jag den jag är och ingen annan.

Colour Explosion – Perspektiv för själen öppnar nu på fredag den 6 april på Galleri Anigo på Södermalm i Stockholm.