Den hyllade helmanliga balettruppen Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, eller Les Trocks, kommer i maj till Nöjesteatern i Malmö för en one night only-föreställning i Sverige. Genom humor och glamour bjuder de på klassiker inom modern dans och balett.

Danstruppen bildades redan för 40 år sedan av ett gäng balettentusister som ville underhålla på ett humoristiskt, icke-traditionellt vis men ändå visa upp klassisk ballett. De är hemmahörande i Monte Carlo men turnerar världen runt och gör ofta nedslag i Las Vegas där deras färgsprakande shower älskas av tillresta balettfans.

– Detta är utbildade seriösa proffs som dansar tåspetsbalett. Med färgsprakande kostymer och smink appellerar till alla som vill ha klassisk danskonst med glitter och glamour, berättar Julius Malmström, producent på Nöjesteatern Malmö.

Julius berättar för QX att han i många år velat bjuda Sverige på Les Trocks men att man inte riktigt fått till det:
– För många år sedan gästspelade musikalen Aint Miss Behavin´ på China, producerad av Mel Howard, en legend i branschen. När de gjort klart sitt gästspel de skulle vara i Sverige i tre veckor och frågade mig om jag kunde sätta ihop en snabb turné med dem och det gjorde jag. Sedan har vi haft kontakt genom åren och för ett par år sedan sa Mel att han skulle göra en turné med ”Trocadero” i Finland, och den gick väldigt bra. Så när de nu kommer tillbaka till Finland lyckades vi få till ett stopp i Sverige och det sa dom ja till.

Så lördagen den 26 maj tar Les Ballets Trockadero de Monte Carlo Nöjesteatern i sin besittning och genomför en fantastisk föreställning med män i klassiskt kvinnliga roller. Biljetterna är nyligen släppta och det kommer att bli en kväll att minnas.
– Hela Nöjesteatern kommer att glittra! Det kommer bli en fantastisk färgstark kväll med bra stämning, hälsar Julius Malmström.

Biljetter här.