Han har skrivit till artister som Sabina Ddumba och Felix Jaehn, han var med och skrev Idol-vinnarhiten Treading Water och han har en av de mest spännande rösterna just nu. Dessutom älskar vi att han sjunger om tjejer och killar som krossat hans hjärta. I fredags släppte Stockholms-killen Patrik Jean EP:n ’L Is For’.

Du har jämförts med Sam Smith, hur känns det och hör du likheter?
– Jag tar det som en stor komplimang. Sam är fantastisk! Det kanske inte är så vanligt som det borde vara med killar som visar sin sköra sida, så på så vis förstår jag att det blir lätt att jämföra oss.

Hur viktigt är det att vara öppen med vem man är och sjunga om ”honom” i texter?
– Det är inget jag aktivt tänker på. Jag känner inte att jag behöver slänga in ”honom” i varje text för att göra ett statement. Men jag blir nog omedvetet öppen då jag skriver om mig själv helt ofiltrerat, ibland med pronomen och ibland utan.
 
Hur beskriver du ditt sound?
– Det är alltid svårt att sätta fingret på, men kanske ”emotionell pop med soulinfluenser”. Men mitt sound utvecklas hela tiden tillsammans med mig, så jag kanske har ett helt annat svar vid nästa release.
 
Du släpper idag en EP, var det svårt att välja ut låtarna och finns det många låtar hemma i ”byrålådan”?
– Jag har skrivit hundratals låtar de senaste åren, så det finns många i ”byrålådan”. Jag insåg att bland de låtar som betyder mest för mig, så fanns det väldigt många titlar som började på bokstaven L. Jag kände att jag behövde göra en grej av detta och det blev därför ett enkelt val. Jag släpper en EP som heter ”L Is For”, med sex låtar som börjar på L. Så istället för att döpa den till ”L Is For Love” så får varje titel beskriva den kärleken. ”L is for Lean On Me” och så vidare.
 
Vilken låt lyssnar du mest på just nu (som inte är din egen)?
– Jag lyssnar väldigt mycket på ”Make Room” med Melanie Wehbe.