– I år kan ni träffa mig nu, på Borås Pride, Säffle Pride (20 juli), Stockholm Pride/Europride (2 augusti), Uddevalla Pride (11 augusti) och West Pride/Europride (16 augusti). Utöver föreställningen har jag alltid ett efter-samtal, vilket ofta leder till intressanta diskussioner och spännande historier från andra HBTQ-personer.

Nu har du släppt en liten bok som heter ”Gay straight eller mittemellan?” som har koppling till föreställningen, berätta.

– När jag är på skolor och spelar Komma ut har jag ett upplägg där eleverna, efter avslutad föreställning, får skriva ner frågor anonymt och individuellt om HBTQ-tematik. Efter de första 200 föreställningarna har jag, efter noga omsorg, sortering och grubblande, 40 frågor i denna bok, som jag har valt att besvara med en mix av kärlek, kunskap och humor. 

Det är högt och lågt på frågorna gissar vi, kan du ge exempel?

– Den absolut vanligaste frågan är vad begreppet ”queer” innebär och det besvaras i boken.

Vad ska du göra mer i sommar?

– Den 20 juni är bokreleasen på Akademibokhandeln Lidingö i Stockholm, så det har varit förberedelser inför den. Utöver turnéer med Komma ut i sommar, jobbar jag på en ny föreställning, som kommer ha premiär under 2019. Jag och sambon kommer även resa utomlands en hel del i sommar och jag kommer vara väldigt mycket, så som alltid, i Pride Park. Det blir ju extra spännande i år, dels för att jag själv ska uppträda på Regnbågsscenen, dels för att Sverige står värd för Eurorpride.

”Gay, straight eller mittemellan” finns att köpa i qx-shop