I kväll är det dags för Admira Thunderpussy att inta Dramaten för en egen dragsoaré. Tillsammans med en pianist blir det livesång och sprakande underhållning från den Gaygala-prisade dragstjärnan.

Hur kommer detta sig?
– De senaste fem åren har jag mimat, dansat, kört burleske, agerat konferencier, modell och värdinna. Det sitter i min ryggrad att lämna in ett USB-minne till en DJ och riva av en lipsynch på ett event med charmigt ljudsystem för berusad publik 01.00 på natten. Och trots min kärlek för mim och burlesk har jag känt att jag vill göra något som jag är mer ”rädd” för. Så, nu är det dags för den här kärringen att sjunga live!

Detta sker i Dramatenbaren, de fina salongerna, blir det annorlunda publik än vad du brukar uppträda för tror du?
– För ett par veckor sen när jag plåtades på Dramatenbaren och fick se den fantastiska lokalen med en riktig scen, ljus, sittplatser med bord och härliga atmosfär tänkte jag ”Ska jag verkligen uppträda här?”. Jag är van vid upp- och nervända läskbackar och flyttkartonger till scenyta och en ficklampa till scenljus, om man har tur, så det här kommer verkligen bli en mer exklusiv omväxling. Sen om det är en annorlunda publik spelar inte mig någon större roll. Allt material inför den här kvällen är helt nytt, och sättet jag ska framföra det på är också helt nytt så jag hoppas att de som sett mig förut kommer och att det även drar ny publik.

Vad kommer du sjunga?
– Det blir allt från Brita Borg till Britney Spears, Marlene Dietrich till parodier av klassiska Disney-låtar. Jag ser mest fram emot att riva av Du Är Min Tekopp och Oops I did it again…

Blir det bara du och en pianist?
– Det stämmer! Jag har den magiska Maestro Heinz, som är halv-syssling till Lyxfällan-vinnaren Madame Heinz, vid pianot under kvällen. Jag brukar ju oftast vara helt själv på scen under showkvällar som jag producerar, så att ha en av mina bästa vänner vid pianot som mentalt och instrumentalt stöd känns mycket tryggande.

Hur lång är föreställningen?
– Kvällen börjar vid 20.00 och vi sätter igång någon gång innan 21.00 beroende på publikmängd och stämning och sedan blir det tre set med paus emellan. Ett perfekt tillfälle för AW denna löningsfredag och lokalen ligger centralt i stan!

Dramatenbaren, Kungliga Dramatiska Teatern,
Nybroplan, 20.00, 26 oktober.
Fri entré!