Samtidigt som jag såg andra avsnittet av Superstylisten Jonas var jag inloggad på Facebook: Bekanta och bekantas bekanta kommenterade friskt, och det var knappt en enda kommentar som var positiv. Jag själv älskade programmet. Jag har träffat Jonas Hallberg tidigare, och upplevde honom i rutan precis som han är i person: Enormt positiv, jävligt rolig och ständigt pratande.
– Folk blir förvånade över att jag verkar vara precis som på tv, säger Jonas medan han bjuder mig på vitt vin i sin hotellsvit i Stockholm.
– Och det är jag ju. Sen har de tryckt ihop det så det blir kanske väldigt speedat i trettio minuters tv-program.

Det var Robert Andersson, killen bakom Svenska Hollywoodfruar, som frågade om Jonas ville göra en egen serie om sitt liv i Hollywood. Jonas sa ja, och nittio dagars filmande i Hollywood startade i början av januari i år.
– Det var jättekonstigt att se sig själv på tv. Gud, är jag så fjollig?! Jag som tycker att jag är cool och grabbig. Sen ser man sig själv på tv och så är man den värsta fjollan-skrållan ever! Men jag tycker att det är kul, så jag skrattar åt det.
Varje avsnitt innehåller ett jobbrelaterat inslag om Jonas, och hittills i serien har han jobbat med kompisarna Mini Andén och Izabella Scorupco, samt svenska Hollywood-skådisen Helena Mattson. Och i kommande avsnitt åker han till IKEA i porriga gul&blå-färgade kläder, och har poolparty med porrlegenden Ron Jeremy.
– Och i kvällens avsnitt gör jag en supersnygg plåtning med mina svarta muscleboys där jag bor. De bilderna hamnar antagligen i spanska GQ lite längre fram.
Dessutom blir det lite allvar. Jonas berättar nämligen om att förhållandet med exet Jocke tog slut för ett och ett halvt år sedan. Ett bildkollage från deras år ihop visas i programmet, och Jocke har varit med och valt bilderna.
– Fortfarande känner jag jättesaknad efter honom, det var ju min buddy liksom. Vi pratade varje dag i arton år, även om jag var på andra sidan jordklotet.
Jonas berättar att han var jättelåg efter uppbrottet och att han gick hos psykolog för att prata av sig.
– Samtidigt så kastade jag mig in i dejtandet igen. Eller… det var mest sex jag ville ha. Jag ville ha bekräftelse, och veta mitt värde. Kunde jag fortfarande få killar?
Jonas skrattar och svarar sig själv med ett ja på den frågan. Och att han nu fått bekräftelse så det räcker och blir över ”for the rest of his life.”
– Jag vill ha nåt annat nu, träffa någon jag gillar. Men dejtingen är så annorlunda i LA. Det är så mycket ragg. Det är bara hardcore sex, sen hörs man inte alls. Förrän man är kåt nästa gång.
Populära raggnings-appen Grindr används av de flesta. Jonas använder oftare Adam For Adam, en Qruiserliknande sajt där man har en egen sida. Loggar man in i West Hollywood är det ungefär 103 000 inloggade som surfar runt. Samtidigt.
– Sen reagerar jag på hela grejen med hiv och AIDS. Den unga generationen är så dålig på att skydda sig, och ingen bryr sig om sjukdomsriskerna. De är ointresserade och oupplysta. Det är lite skrämmande att se.

Jonas fyller 40 i sommar men säger att han känner sig som trettio. Och sedan uppbrottet dejtar han en mestadels unga killar, ibland är 23-24-åringar.
– Men alla har pojkvänner med öppna förhållanden. Jag skulle nog säga att nittio procent av alla som har partner i LA har öppna förhållanden. My God, det är så vanligt där!
Jonas funderar själv på om det är rätt väg att gå. I nästa relation kanske han går in med inställningen att ett öppet förhållande är rätt väg att gå. Han och hans ex hade inte det, men det kanske är framtiden funderar han:
– Du är ute och ser världens snyggaste kille, är kåt och vill att nån runkar av dig en minut. Det är ju bara sex, töm och glöm liksom. Du älskar ändå killen du är tillsammans med sedan fem år och ni har det jättebra ihop ändå. Det kanske är en bra sak att resonera så.
Jonas hämtar lite mer vin, fyller på våra glas och fortsätter:
– Men samtidigt, man blir mentalt förstörd efter ett tag här i Los Angeles. Allt handlar om sex. Man kan gå och handla frukt på Whole Foods och så glider det upp en hunk bakom en och säger ” Whats up? I live just around the corner. Do you wanna come up for a quickie?” Det blir liksom för enkelt att få sex, och spänningen försvinner. Jag längtar efter att bara få gå ut och äta middag med någon.
Jonas går ut flera dagar i veckan eftersom det är så man umgås i Los Angeles.
– I nittio procent av fallen ses man på nån bar. Det är alltid pornstars ute och Chi Chi LaRue spelar och hennes pornstars dansar på baren.
Jonas rabblar snabbt namnen på klubbarna han besöker. Allt låter som porrfilmstitlar.
– På tisdagar är det Rim Job på MJ:s, onsdagar är det stripper Circus med Chi Chi och hennes pornoboys, torsdagar är det Big Fat Cock och på söndagar är det Size Matters.
– Om jag fick chansen så skulle jag ta hit de klubbarna under Stockholms Pride. Jävlar vilket drag det skulle bli! Det är bra musik och fyrtio supersnygga gogo-killar och på stora skärmar visas gayporr. Man står där och så sprutar det sperma bakom ryggen.
Jonas skrattar och berättar om en annan stor skillnad mellan USA:s bögliv och Sveriges homodito.
Man inte vara uppklädd. Kavaj och slips är dödskyssar om du ska ragga säger han.
– I LA är det så casual. På alla gayställen är det jeans t-shirt och gympaskor som gäller. Går man ut för uppklädd på bögställen i West Hollywood så får man inte ett endaste ragg. En slips är döden, då är du stendöd som ragg.
Ser du några kul kändisar på bögställena?
– Nja, det är mycket lokala halvkändisar, och en del tjejcelebrities. Lindsay (Lohan) och Britney har jag sett ett par gånger. Men den roligaste är Jake Gyllenhaal. Han har varit på ganska roliga hardcoreställen med sina kompisar. Det skulle nog bli en riktig snackis om det kom ut. Och så ser jag Wentworth Miller (Prison break) rätt ofta, men han är väl öppen?
”Nej, men alla vet det” svarar jag, och tänker på Jake Gyllenhaal framför en storskärm av gayporr.

Efter nittio dagar med ett filmteam i hasorna fortsätter Jonas jobb i LA som vanligt. Förra söndagen ”gjorde” han Cameron Diaz för en amerikansk tidnings majnummer. Och dagen efter det fick han en röda mattan-bokning där han på fyra timmar skulle fixa Uma Thurman inför premiären av hennes nya film The Cermony.
– Jag dressade henne i guldklänning, och det blev sååå snyggt. Jag älskar gammaldags Hollywood-glamour. Drömmen är att få jobba med Julia Roberts eller Michelle Pfeiffer, de står för en slags magi.

Hollywood-glamouren har även intagit Jonas rent fysiskt. Hans Tom of Finland-figurer på högerarmen ska nu matchas av en vänsterarm med av ansikten på Jonas Hollywoodhjältinnor Ava Gardner, Grace Kelly, Rita Hayworth och Marilyn Monroe. Tatueringarna ska vara fixade innan Jonas födelsedags den 3 juli, då han fyller trettio.
I alla fall räknat i Hollywoodår.