– Att vara en bra dragartist innebär hårt arbete och det gäller att skapa något eget, sa juryns ordförande Marco Bjurström.
– Det är samma sak som att vara en bra skådespelare eller dansare och av de tio tävlande lyckades Linnea verkligen med att skapa något unikt.

Sedan 1997 har nordens största gayklubb DTM i Helsingfors ordnat dragtävlingar och i höstas vann Linnea även den andra stora dragtävlingen i Finland. Efter vinsten sa Linnea till QX att nu är det bara att köra på.
Det var 2009 Ville Kekäläinen skapade sin diva Linnea och det började egentligen som ett fotoprojekt men sedan fann hon sig själv plötsligt på scen. När Marco Bjurström skulle presentera vinnaren sa han att under de år han följt dragtävlingar och det arbete som ligger bakom dessa så är det svenska After Dark en grupp som står ut.
Linnea står dock ut på ett helt annat sätt. En unik dragshowartist som bjuder på sig själv utan att härma andra. Hon är bara Linnea.

Dragshowscenen i Finland har under åren utvecklats och det finns plats både för humor, finsk mentalitet och glitter som kvällens tvåa Miss Hero bevisade.

Läs även:

Von Kattendams späckade schema Linnea årets Drag-artist i Finland