Komediserien It´s Always Sunny in Philadelphia är inne på sin trettonde säsong men har nu blivit en stor snackis i HBTQ-kretsar. Detta efter att Mac, en av seriens huvudkaraktärer, nyligen kommit ut som bög. Rob McElhenney, som spelar Mac (och som dessutom är en av seriens skapare) inser att han inte kan leva fullt ut om han inte kommer ut för sin pappa, som sitter i fängelse.
Så Mac gläntar på garderobsdörren genom ett dansnummer med en kvinnlig dansare inför en sal full av interner, och sin far.

Scenen premiärvisades under en stor tv-mässa i somras men har nu fått spinn i sociala medier efter avsnittet som visades i amerikansk tv i veckan. Scenen uppmärksammas i såväl TIME som sajten The Vulture som skriver mycket noggrant om scenens utformning.

Karaktären Mac har under alla säsonger antytts vara gay men det var först under säsong tolv som han kom ut. Han har också genomgått en kroppslig förändring och gått från knubbig till extremt vältränad. Det visar sig nu att anledningen till detta är just att han tränat inför sitt stora dansnummer.
– Jag tog det verkligen på allvar och kände att det skulle vara totalt oväntat att visa så mycket känslor i slutet av säsongen. Tittarna förväntar sig att klumpige Mac skulle ge sig på dans och att allt skulle gå helt fel, men nu visar vi tittarna att vi gick i en helt annan riktning med scenen, berättar McElhenney, som fick hjälp av en av koreograferna till Magic Mike för att få till dansnumret.

Rob McElhenney skriver ironiskt på sitt Instagram om sin process: ”Allt du behöver göra är att lyfta skrot sex dagar i veckan, sluta med alkohol, ät inget efter 19.00, håll dig borta från kolhydrater och socker, ät inget du gillar, skaffa en personlig tränare som jobbat med Magic Mike, sov nio timmar om dygnet, spring fem kilometer om dagen, och ha en tv-kanal bakom hela din sjumånaders satsning”.