När QX får tag på den upptagne frankfurtaren är han på väg till Ibiza i två dagar. Sen ska han vidare till Madrid, för att sen spela på Cochella-festivalen i Los Angeles. Men på Skärtorsdag intar han som sagt på Berns klubb 2.35:1.
Vad tänker du om jag säger Sverige?
– Alltså jag måste bara berätta att jag älskade ABBA som liten och Pippi Långtsrump var en av mina största idoler. Och upptäckte jag att ni hade ett stort musikliv på frammarsh under nittiotalet, med Dr Alban och Ace of Base, och en massa andra akter inom pop- och elektronisk musik. Ni låg också i framkant när det gällde technoscenen med bra dj:s som Cari Lekebusch . Men jag är lite förvånad över att dansscenen aldrig riktigt blivit riktigt stor i Sverige. Det är inte alls som i Italien, England, Tyskland eller Spanien. Samtidigt syns väldigt många svenskar under sommaren på Ibiza. Det är lite skumt.
Nu gigar du på Berns, har du spelat där förut?
– Nej, men jag har hört att det ska vara bra stämning. Jag gillar tanken med ett nöjespalats med dansgolv, hotell, lounge och restaurang. Det låter coolt, och jag tror, nej jag lovar, att det kommer bli en grym spelning.
Vad har du för planer för sommaren? Blir det Ibiza som vanligt?
– Ja, absolut. Vår klubb Cocoon kör vidare hela sommaren och i år är temat Cocoon Hearos. Du måste kolla in vår Facebook-sida så fattar du vad jag menar.
Är inte konkurrensen mördande med Swedish House Mafia och alla andra dj:s som spelar där samtidigt?
– Nej, jag tycker bara att det är positiv konkurrens. Det finns faktiskt plats för alla, och man sporrar varandra att vara så bra man bara kan.
Vilka är de bästa klubbarna i världen just nu?
– Ah, jag har en hel lista på ställen som jag gillar. Ställen som uppfyller mina krav på bra ljud, ljus, atmosfär och kvalitativa bokningar: Berghain och Panorama (Berlin), ageHa (Tokyo), Lux (Lissabon), D-Edge (Sao Paolo), Rex (Paris) och The Mint (Leeds) för att nämna några.
Vad får man INTE göra när du spelar?
– Haha. Man får givetvis inte kasta saker på mig, men det är väl givet. Och så hatar jag när folk filmar mig när jag spelar. Du vet, när de trycker upp en kamera i ansiktet på mig. Inte populärt kan jag säga.
Vad dricker du när du spelar, är det bara vatten eller?
– Nej, jag dricker det mesta: Öl, Champagne, Red Bull, Cola. Och givetvis en massa vatten.
Med tanke på ditt tyska ursprung måste jag fråga vad du tycker om Eurovision som arrangeras i ditt hemland i år?
– Ah, det är inte riktigt min typ av musik. Men jag vet att Lena tävlar för andra året i rad och hon är en cool tjej. Jag önskar henne verkligen lycka till.

Via TicNet kan du köpa biljetter. Ange koden GAY så får du billigare entré