Medan troende muslimer skall resa till Mekka i alla fall nån gång i livet, så är det Berlin som är destinationen för läderbögarna. Just nu putsas det och fejas det för glatta livet i de svenska läderhemmen så att lädret och gummit skall vara blankt och fint lagom till onsdagen då årets Easter in Berlin-träff startar.
Väskorna packas med stövlar och boots, bombare och vadare, Langlitz och Fetters och det pressas och stås i för att få plats med attiraljer för såväl dansfester som orgier och några barhäng däremellan. De som inte sett en läderfest av denna kaliber borde ta planet ner för att uppleva stämningen kring Fugger-och Motzstrasse och på de stora festplatserna runt om i Berlin. På Snax Club/Berghain blir det lördag natt ett pervo-dans(bland annat)party där svenske Dj Pär Grindvik är huvudnamnet. Får inte missas!
I år välkomnas gästerna dessutom i programmet med det svenska ordet Välkommen (bland en lång radda andra språk, men ändå… man tackar!).
Att rabbla upp alla fester, båtutflykter, butiksarrangemang och minst sagt specifika specialträffar som hålls under påskhelgen i Berlin är tröstlöst. Enklast är att besöka blf.de , arrangörens hemsida och gå igenom programmet.
Med utsliten kropp och själ återvänder så alla läderbögarna till sina någon mindre vilda hemstäder på annandag påsk. Och de redan tunga resväskorna är garanterat än tyngre av allt som shoppats i det myller att fetischbutiker som finns i den tyska huvudstaden.
En av affärerna, årsgamla GEAR, har försett QX med några av vårens hetaste varor! Få lust!