Snart vankas det Lucia och en ständig debatt brukar handla om vem eller vilka som ska få bära den anrika ljuskronan. Enligt Leo.B, som anordnar ett luciatåg på Urban Deli på onsdag, är lösningen enkel. Alla som vill ska självklart få vara Lucia.

Vilka är det som anordnar det?
– Det är jag, Leo.B som styr upp detta på Urban Deli Nytorget och med mig har jag fyra vackra lucior i en härlig ”gåsrad”. Det är Henrik.J i täten som vann både Dragqueen of the year och Miss Europride under Wigstockholm detta året. Miss Vanity, Zoey Diac, hard working dragqueens är också med. Kändisapan Rony, the one and only, deltar också.

Varför gör ni detta?
– Sprida lite extra värme, kärlek och glam! Att visa upp sig är dessutom väldigt härligt.

Ska ALLA få vara Lucia?
– Känns ju väldigt självklart att alla ska få vara lucia om de vill, själv blev jag aldrig vald för jag var en liten ”knubbis” under skoltiden. Ne fy fasiken, ALLA ska få vara lucia!

Är det mer ”showig” lucia eftersom det är dragqueens med?
– Jaaa vi öser på med allt, ingen falsksång live dock, det blir vackert italienskt och lite annat upptempo. Att få vicka lite på rumpan är ett måste för dragqueens. Tåget går exakt kl 21 och håller på till 21:20 runt i hela restaurangen, butiken och snabb vända utomhus! Sen blir det lite mingel och en selfiehörna. Alla som vill får självklart prova luciakronan!