Tecknaren Kwok-Hei ‘Kei’ Mak bidrar med historien Show me love om två kampsportare som kommer varandra väldigt nära. Han har tidigare gjort seriestrippen Keigo för Svenska dagbladet och City-tidningarna. Dessutom har han illustrerat flera ungdomsböcker. Att gå in på det barnförbjuda området var långt ifrån självklart berättar han.
– Jag har tecknat mycket olika saker för olika projekt, men jag har aldrig tecknat personer i heta situationer. Inte ens på skoj. Eller ja, kanske någon gång då jag varit full, haha.
Vad var det som lockade dig att göra en erotisk serie?
– Dels för att jag fick frågan av redaktören Natalia Batista och dels för att testa något jag inte gjort tidigare och se reaktionerna. Dessutom har jag inte gjort så långa serier på länge så jag ville göra det igen. Jag gillar också att experimentera med olika saker.
Hur mycket sex kan man visa i serieform?
– För mig var det viktigt att ta fram karaktärernas personligheter. Jag ville inte göra ett snabbt sexmöte och sedan var det färdigt, jag ville göra det mer intressant än så.
Hur mycket koll hade du på erotiska serier innan?
– Inte så mycket jag har bara sett en del. Många av dem är väldigt rak på sak och det är inte så kul. För något år sedan upptäckte jag en genre där killar gör serier för killar där det fanns mer av en genomgående berättelse. De berättelserna är också mer trogna verkligheten och hur det är i gayvärlden. De är mer än att det kommer en hantverkare hem till en kille som säger ”vilken stor hammare du har”.
Vilken var den största utmaningen med att rita en sådan här serie?
– Att man ska tycka om karaktärerna! Här hade jag 20 sidor på mig vilket var bra.
När man snackar bögserier så är det svårt att undvika Tom of Finland. Vad har du för relation till den?
– Den är fascinerande. Den var modig på den tiden den gjordes. 70-tal och i Finland där man inte får vara fjolla. Jag är lite inspirerad av den tonen, att man träffas och får en gnista. Den är utmanande!