Att Jon Henrik Fjällgren skulle ta en finalplats var lika givet som att Eric Saade är snygg. Den charmige samen ställde skåp med sin Kempe-poppiga jojk och kommer att bli en allvarlig contender till slutsegern. Troligtvis kommer internationella juryn att sätta P för att han får åka till Tel Aviv, men fan vet alltså. Han är ett jäkla Mello-norrsken som nu tog sig en biljett direkt till finalen för tredje gången gillt.

Jon Henrik får sällskap till finalen av Lina Hedlund vars låt Victorious tog den andra Friends-biljetten. Kul att se att Mello-pop fortfarande funkar i tävlingen och att en gammal schlagerikon kan slå kidsen på fingrarna när det gäller. Lina, som vi frontade på senaste QX, hade dessutom ett väldigt fint (regnbågs)budskap i sin låt om att vi måste vara starka och hålla ihop, och det mina vänner, är så jäkla härligt att se. You Go Girl!

Andra Chansen blev det för Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson. Ett väldigt kul kvitto för att äldre artister KAN lyckas i tävlingen. Stenmarcks vemodiga supersnygga Uno Svenningsson-låt förtjänade absolut att ta sig vidare i tävlingen. Rebecka Karlsson levererade bättre än vad hon någonsin gjort och tog hem en supersnygg AC-plats. Helt rättvis för att låten är så jäkla bra och kan absolut ha varit trea ikväll.

Snöpligt snuvad på att gå vidare överhuvudtaget blev barnfavoriterna i Dolly Style som vann genrepspubliken hjärtan men inte klarade av att ta sig vidare i tävlingen med sin Habibi.

De två som fick lämna tävlingen först var Omar Rudberg och The Lovers of Valdaro. Vilket var en jävla skräll. Omar Rudbergs Om om och om igen seglade upp som en potentiell finalkandidat de senaste dagarna. Killen är stjärna och levererade bra. Det såg ju ut som att apphjärtat lockade röster från alla möjliga grupper under framträdandet och låten biter sig ju fast som superklister. Väldigt oväntat.
The Lovers of Valdaros utträde ur tävlingen var mindre överraskande. Den hade aldrig gå-vidare-buzz. Grabbarna leverade bra när det gällde och scenbilden kanske var årets snyggaste under deras Somebody Wants. Och vi är ju för alltid tacksamma för regnbågsglansen de bjöd på i sitt vykort.

Programmet i sig var BETYDLIGT vassare än det vi såg under genrepet under fredagskvällen. Det var ljusår mellan vad Marika, Kodjo och Eric levererade jämfört under vad vi såg under direkt sändningen. Kul, och skönt för vi ÄLSKAR ju att Mello är på ett rejält framgångståg just nu.

Mellon fortsätter alltså att leverera skrällar och nu är vi så pepp på vad som ska hända nästa vecka.