De fyra sista finalisterna till Melodifestivalen 2019 är klara och det blev exakt som QX Schlagerprofiler tippade!
Anna Bergendahl Ashes to Ashes slog Andreas Johnson i sin duell och tog en solklar finalplats med sin fantastiska låt från deltävling 1. Anna gnistrade verkligen i kväll och när hon gick vidare grät hon av glädje. Vilken lättnad efter fiaskot i Oslos Eurovision 2010 då hon missade en finalplats för Sverige.
Vidare så tog Nano och hans Chasing Rivers segern mot Vlad Reisers Nakna i regnet i duell nummer två. Han fick startnumret efter Anna i finalfältet, och kommer antagligen inte ha i toppen att göra i det här starka startfältet. Men det var onekligen en fin finalplats.

Lisa Ajax tog (antagligen) en säker seger mot Mellovinnaren Martin Stenmarck. Hennes leverans av dramatiska balladen Torn blir vassare och vassare för varje gång och kommer likt Ashes To Ashes att skjuta upp i toppen av Spotifylistan imorgon. Och hon kan vara ett stort utropstecken när de utländska juryrösterna räknas in. Fansen i Europa höll nämligen henne som superfavorit i deltävling fyra…

Avslutningsvis så fylldes finalen på med sprittande schlager i form av Arvingarnas I Do. Vilken härlig avslutning i Friendsfinalen att gå ut med deras låt. Rebecka Karlsson får komma tillbaka ett annat år med en uptemposchlager som är lite mer lättsjungen, och lite starkare.

Annars var kvällens finaste ögonblick när Kodjo överraskade sin schlagertokiga mamma med gamla ESC-vinnaren Hold Me Now med Johnny Logan. Så fint ögonblick!

Nu ser vi fram emot finalen 2019 som John Lundvik går in i som STOR favorit.

Så här startar låtarna i finalen:

1. Jon Henrik
2. Lisa Ajax
3. Mohombi
4. Lina Hedlund
5. Bishara
6. Anna Bergendahl
7. Nano
8. Hanna Ferm & Liamoo
9. Malou Prytz
10. John Lundvik
11. Wiktoria
12. Arvingarna