På bara tre månader har han fått närmare 3000 följare på instagram. Hans konst bestående av bilder från bögporr ihopklippta med inredningstidningar och annonser skapar en kul och annorlunda kontrast. Än så länge har han inte haft någon utställning men han har redan fått meddelanden på instagram från följare som vill köpa hans konst. QX tog ett snack med killen downunder – Karlo Martinez.

Karlo, berätta hur skulle du beskriva din konst?
– Jag skulle nog beskriva den som ”en samtida homoerotisk konst som visar de nuvarande trenderna i homosexuell porr, homosexuell kultur, homosexuella mäns sexualitet i allmänhet samt mina egna sexuella fantasier och frustrationer”.

Du blandar gayporrbilder med bilder av inredning, landskap eller annonser för företag, vad händer när du gör det?
– Jag tycker att jag på många sätt höjer porren till en konstnärlig nivå. Porr och porrskådespelare i allmänhet, ses fortfarande som något smutsigt, något tabu och ovälkommet i samhället. Genom att överlappa och ge kontraster åt det fantastiska och heta arbetet de gör med bakgrunder som designervarumärken, Ikea-kataloger och vackra scenerier, så tillför jag skönhet, konsumtion och normalisering. Sex är överallt idag, sex säljer, vi konsumerar sex, vi observerar sex, vi gör sex, vi onanerar till sex. Så varför ska porr och dess skådisar betraktas som tabu eller smutsiga?

– Å andra sidan är män, gaysex, porr, design och arkitektur några av mina favoritsaker, så jag tror att jag har hittat det perfekta sättet att föra dem alla tillsammans och skapa vackra bilder med en historia bakom. Det handlar inte bara om att sätta en het kille bredvid en designermöbel.

 

Har du haft några utställningar?
– Nej, det här är väldigt nytt för mig. Jag har bara arbetat med dessa kollage i ungefär ett år. Jag funderar på att delta i en konsttävling som en lokal läderbar har här i Melbourne. Det skulle bli min första offentliga utställning. Självklart hoppas jag att folk kommer att tycka om det. Och skulle det gå bra hoppas jag att jag kan få min egen utställning.

Är din konst till salu?
– Jag funderar på hur jag ska börja sälja min konst då jag har fått meddelanden på mitt instagram från folk som vill köpa. Men beroende på storlek och komplexiteten på kollagen tror jag att mina priser kommer att sträcka sig från $50 dollar till $150. Jag skulle vilja sälja dem monterade och inramade också – hela paketet!

Har du en favorit bland gayporrstjärnor?
– Jag har haft en hel del favoriter genom åren, men för närvarande är jag ett stort fan av Teddy Torres, han är en biffig hårig kille som jag själv, och Eli Hunter (från Sketchy Sex) eftersom han har en fantastisk röv och är en sån ”dirty bottom” precis som jag (skrattar).

Hur började din konstkarriär?
– Jag har studerat arkitektur och arbetar för närvarande som formgivare. Mina konstprojekt är än så länge en hobby som jag började med under det senaste året men jag hoppas min konst får ett genomslag i framtiden.

Berätta lite om dig själv, du är mexikansk-född, men bor i Melbourne?
– Det stämmer, jag är 29 år gammal och född och uppvuxen i Monterrey, Mexiko. Jag bestämde mig för att göra mina universitetsstudier i Melbourne och efter examen stannade jag kvar och bosatte mig här. Melbourne är en vacker stad med en stor konstscen och jag har fått fantastiska vänner. Det här är hemma för mig nu.

Skulle du vilja komma till Sverige och visa din konst?
– Det skulle vara en dröm att få möjlighet att åka till Sverige, eller någonstans överhuvudtaget i världen och få visa min konst och träffa nya människor.

Är du singel?
– Nej, jag har en härlig fransk pojkvän just nu. Men jag är ju en flörtig latino, jag kan inte hjälpa det!