I en intervju med BBC om hennes roll i filmen ”The Miseducation of Cameron Post”, tar Chloë Grace Moretz ställning i den infekterade frågan om att hbtq inkluderas i utbildningen i en skola i Birmingham. Filmen som Chloë är med i handlar om en lesbisk tjej som skickas till ”omvandlingsläger”.

Hundratals föräldrar har protesterat mot att skolan inkluderar hbtq i sin utbildning och menar att det är skadligt för så unga barn. I intervjun säger hon att det inte finns någon åldersgräns för när barn ska lära sig om acceptans.

– Jag tror att barn vet vad man lär dem. Bägge mina bröder är gay, och våra yngre kusiner har vetat att de var gay sedan de var bebisar. De växte upp och lärde sig att det är en del av livet och att kärlek kan se ut på olika sätt, säger hon till BBC.

Hon menar att det är orättvist mot barnen att inte lära dem om mångfald och öppenhet.

– Det borde inte finnas någon åldergräns för det – jag tycker det är orättvist mot barnet. Det är som att säga ”jag tänker inte ge mitt barn tillgång till alla målarfärger för jag tycker att de bara ska få använda svart och vitt” – vi funkar inte så.

– Varför inte ge dem hela spektrat så de kan växa upp och inse att de har hela världen i sin hand.