Vår senaste vinnares riktiga namn är Duncan de Moor och han föddes för 25 år sedan i holländska Spijkenisse. Han slog igenom i landets The Voice där han coachades av Ilse DeLange, som ju var med och knep den bästa holländska ESC-placeringen på väldigt många år då hennes The Common Linnets sjöng Calm After The Storm till en silverplats 2014.
Den 22 oktober 2018 berättade Duncan för de som inte visste att han är bisexuell. Genom att citera Bette Midlers superhit The Rose skrev han att kärleken inte har gränser eller kön, och att han kommit ut som bisexuell är det bästa han gjort.
– Inte för att jag vill strula runt med killar och tjejer, inte för att jag inte kan bestämma mig. Snarare motsatsen. Mitt val är självklart, jag faller för en person, skrev han.

Det fanns också en anledning till att Duncan valde att berätta. Han var kär och i en relation.
– Hur lycklig är jag som träffat just den personen för ett par månader sedan, skrev han.
Personen han träffat lär enligt rykten vara Gerco Derksen, även han holländare som också satt med i green room under Duncans vinst.
Duncan avslutade sitt komma-ut-inlägg med att be de som är bi och följer honom att inte tveka om att skicka honom DM:s om de kämpar med sin sexualitet eller bara vill prata om att vara bi. Hur fint?!
Duncan la heller inte locket på under Eurovision utan sa under en presskonferens:
– Jag är mer än en artist. Jag är en person, människa, bisexuell, musiker, och jag står upp för saker. Jag är stolt att jag får chansen att visa vad jag är, vem jag är.

Och apropå visa vem han är: Ni har väl inte missat videon till vinnarlåten Arcade, där Duncan simmar runt naken under vatten? Nakenheten ska visa sårbarhet och att nå upp till ytan ska symbolisera hopp. Men det var inte bara att kasta av sig kläderna för medvetne Duncan.
– Jag tror ingen skulle visa sig naken om man inte tyckte man såg perfekt ut, så det blev några besök på gymmet innan. Och nej, det var inget ”manscapande” innan, bekräftade han till sajten Wiwblogs.
Äh, du är perfekt precis som du är Duncan. Med eller utan trimmad Arkad.