Oscar Zia får en egen talkshow i P3 i sommar. Oscar Zia i P3 kommer under fem veckor att innebära att Zia plus sidekicks får besök.  På sidekick-listan finns Brita Zackari, Happy Jankell och Vår tid är nus Charlie Gustafsson. Gäster som som Janice, Adam Alsing och hoppar också in och sjunger live.

Vad är grejen med radio?
– Jag tycker att det är kul, att snacka om allt möjligt och prata med lyssnare och gäster. Och nu har jag inte gjort det på länge så det var kul att komma tillbaka.
Du och en sidekick, som är ny varje vecka, gästas av aktuella gäster och artister, vad ska ni snacka om?
– Det blir mysiga eftermiddag med mig och mina polare där vi pratar om nyhetsflödet och andra ämnen som är aktuella. Vi kommer bland annat att snacka om Stonewall-upproret, och bland gästerna finns Kakan Hermansson och Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu)
Om du fick en utländsk drömgäst?
– Kanske Billie Eilish?
Vad gör du annars i sommar?
– Under våren har jag jobbat med en platta så nu tar jag ledigt och bara softar. Sen kommer det en nya singel i augusti.
Är du en badare?
– Jag älskar att bada. Men när det är rimligt i vattnet.
Vad är årets sommarhit?
Veronica Maggios nya är en platta jag kommer knarka.
Är du en konsert/festival-kille?
– Nej, jag har insett att jag inte gillar att gå på konsert! Det är så långtråkigt… Jag älskar musik men för att det ska bli kul med en konsert, och särskilt med många nya låtar, så måste jag brinna för artisten. Det är inte samma upplevelse att se det live som att höra det i lurarna.
Till sist, du har alltså lite ny musik på G?
– Det är fortfarande pop men en annnan riktning än tidigare… Den är mer genomarbetat men obrydd liksom. Jag är inte så mån om att det ska vara ”så jag”. ALLT kan vara jag för jag har ännu ingen aning om vad som är jag.

 

Oscar Zia i P3 sänds vardagar kl.13-16 med start den 10 juni.