Berätta om ditt dragnamn, hur kom det till dig?
– Acai Lum, vilket blir ASYLUM (engelskt uttal) när man uttalar det. Jag kom på det eftersom jag ville att mitt dragnamn skulle spegla en del av min drag-persona. Alltså, spooky, satanic, demonic vibes. Det förklarar också min drag-estektik. Jag skulle beskriva mig själv som gothic, satanic, demonic, scary, punk-ish dragqueen. Jag vill blanda ”vanliga” make-up looks med SFX-looks. Hon är en trashy punkgirl och försöker se ut som att hon är ”put together” men i själva verket är hon ”a big mess”. Självklart tar hon sitt jobb som queen på fullaste allvar och ser bra ut när hon gör det men bakom kulisserna lever hon som en punkrocker.

Vem är din favoritdruga?
– Min favoritdruga är givetvis min dragmom DeDe The Qween. Hon har lärt mig allt om ”the mess” av att vara en dragqueen men också hur roligt det är. Att man alltid ska tänka på att man ska göra det för att man själv faktiskt tycker det är roligt. En annan person som inspirerat mig till drag och som man skulle kunna säga är min ”kickstarter” till drag är Grebnellaw. Simply amazing.

Vad tycker du om RuPauls Drag Race och vad har Ru betytt för dragscenen i stort?
– Självklart har Ru sopat banan åt alla oss Queens idag. Hon tog drag till mainstream scenen och detta är givetvis något som hjälpt oss andra som håller på, eller vill börja med drag otroligt mycket. Det finns självklart flertal andra personer som hjälpt till att skapa en acceptans för dragqueens men jag skulle säga att Ru är en av dom som verkligen lagt manken i och slitit för att drag-scenen ska bli så pass accepterad som den är idag.

Kan du teasa om vad du bjuder på under finalkvällen den 15 november på Backdoor?
– 15 November kommer jag bjuda på en riktig show. Tänk dig spooky, satanic church-vibes blandat med populära låtar från idag. Min look kommer vara inspirerad av Satan himself.Varför ska du bil Dragqueen of The Year?
– Jag vill bli Dragqueen Of The Year för att jag älskar att uppträda och jag älskar hur pass mycket man kan manipulera med sitt utseende med hjälp av drag. Känslan av att gå i drag, att man kan vara en helt annan person och ha en annan personlighet är väldigt stärkande för mig och får min egen personlighet att växa. Alla Queens ska ha en eloge för att de väljer att trotsa de vidriga könsnormer som existerar i samhället! Det var ju alla Queens som existerade före mig, som inspirerade mig att våga trotsa samhällets normer. Så tack till dem!