Just nu finns alla fyra säsonger av serien Eastsiders på Netflix. Serien, som finansierats av fansen via crowdfunding, handlar om paret Thom och Cal och deras vänner i Los Angeles-distriktet Silverlake. När serien startar har Thom precis berättat för Cal att han har varit otrogen med Jeremy, men trots detta väljer Cal att stanna hos Thom.
Bakom serien står 34-årige Missisippi-födda Kit Wiliamsson som startade serien 2012 som en födelsedagspresent till sig själv när han pluggade på UCLA.  Han bad vänner och familj om hjälp och bidrag till de två första avsnitten som lades ut på YouTube.
– Sen fortsatte vi att samla in till fortsättningen och 2016 såldes serien till Netflix. Efter det exploderade serien och idag får jag ett nytt mess var femte minut från någon tittare runt om i världen som sett serien, berättar Kit Wiliamson när vi når honom på telefonen kvällen innan QX ska lämnas för tryck.
– Det vanligaste just nu är att de vill uttrycka glädje över slutet. När vi i år avslutade serien med den fjärde säsongen var det viktigt att de som följt oss genom alla sju år fick ett slut de var nöjda med.

Visste du själv hur serien skulle sluta från start?
– Jag hade ett ”end game” i huvudet, men var aldrig säker på om vi skulle kunna fortsätta. Men jag har alltid presenterat en story för fansen över hur jag ville att nästa säsong skulle bli. Det var så vi tog serien vidare.

Du och serien har Emmy-nominerats, vad har det betytt?
– En enorm ära. Att en serie som fokuserar på LGBTQ- communityt får det erkännandet betyder att vi äntligen blir sedda av mainstreammedia och det är jäkligt viktigt.

Serien skildrar Cal och Thoms relation över sju år, det är väl rätt unikt?
– Ja, från ett berättarperspektiv så tycker jag att det är intressant att för en gångs skull få se en långvarig samkönad relation gå genom olika prövningar. Det var spännande att visa vad som får ett förhållande att funka. Vi ville visa att det här var Cal och Thoms sätt att få det att funka, och det kanske  kan vara en idé för vissa medan andra inte alls förstår det. Som queerpersoner är vi mer medvetna om att vi kan forma våra egna vägar. Att leva som våra föräldrar var inte ett alternativ, och då är vi mer öppna för alternativ som passar oss.

Du började serien 2012, hur har LA ändrats sedan dess?
– Communityt har blivit mer högljutt, och särskilt i området Eastsiders utspelar sig, Echo park och Silverlake som  idag bubblar av aktivism.

Serien är väldigt oskyldig de första två säsongerna innan sexet blir hetare och det är mer nakenhet…
– Jag ville inte att nån skulle misstolka vad jag ville berätta, det handlar främst om en relation och jag ville inte att det skulle uppfattas som mjukporr. Sen tror jag att vi som är LGBTQ kan läsa mellan raderna och fatta vad som händer utan att visa det.

Ni skildrar mycket av det som är en del av queercommunityt, som hivnoja, droger, Grindr, trekanter och PreP. Vad tror du att PrEp betytt för gays?
– Jag tror absolut att PrEp har revolutionerat sexlivet för många. När jag växte upp var jag så rädd för hiv och det tror jag var rätt vanligt. PrEp har minskat att hiv sprids vidare och är såklart positivt.

Så, SPOILER ALERT: Var är Cal och Thom idag, ett tag efter att sista avsnittet visats?
– De har startat nästa kapitel i sitt liv men lever kvar i samma lägenhet, med samma katt (skrattar).

Om du får chansen att göra ett reunionavsnitt om tio år..?
– Då säger jag absolut ja.

Och om jag säger Sverige?
– Det ser vackert ut, men jag har aldrig varit där.

Vad händer för dig nu?
-Jag har några projekt på g men tyvärr inget jag kan prata om. Än.
Håll koll på patreon.com/kitwilliamson