Och nu är det dags igen. QX besökte inspelningen i Wales, Storbritannien, och fick prata med seriens huvudrollsinnehavare Asa Butterfield och Ncuti Gatwa inför kommande säsongen.
Uppenbarligen var inte jag den enda som kände ett behov av mer kunskap om hur det kan gå till mellan lakanen. Serien blev snabbt en av Netflix mest populära med sin unga cast, råa framtoning och öppna och progressiva syn på sexualitet och sexualiteter.

Med 8,3 i snittbetyg på International Movie Database, vilket är galet högt för en komediserie, och mer än 14 miljoner unika visningar i ryggen har säsong två mycket att leva upp till.

Just den dagen spelade de in i en stor kyrka och tanken slog mig om de som godkänt uthyrningen av kyrkan verkligen visste vilken typ av serie det handlade om. Men det är väl inte första gången det bedrivits otukt i en kyrka, om jag får gissa fritt.

Asa och Ncuti slår sig ner vid bordet där jag och sju andra journalister sitter. I serien spelar de nära vänner och har också blivit det privat. Det syns långa vägar. De skrattar, fyller i varandras meningar och är väldigt oblyga i varandras sällskap. Typ som när de får frågan om vad de lärt sig från serien..

– Förutom det emotionella, har vi lärt oss mycket om sex såklart, berättar Asa. Vi fick bland annat en väldigt genomgående beskrivning om hur “douching” går till (skrattar)..

Han fortsätter.

– Det var en grej som var… ny för mig, minst sagt.

Ncuti bryter ihop i ett asgrav. Han själv vet exakt vad douching är. I serien spelar Ncuti karaktären Eric som är öppet gay. Men det är inte den vanliga “komma ut”-problematiken som porträtteras, utan fokus på andra saker. Könstillhörighet, trans och drag är några. Bland annat berättar Ncuti att sen premiären har många personer från länder där hbtq är olagligt har hört av sig till honom och bett om tips.

– Jag har ännu inte lyckats hitta ett bra svar. Samtidigt som jag tycker att man ska vara så ärlig man bara kan, så finns det platser där man löper stor risk att skadas om man berättar om sin sexuella läggning. Jag har som sagt inte lösningen. Men försök att göra ditt bästa för att vara i miljöer där du hyllas och inte bara tolereras.

Första säsongen bjöd på en hel del utbildningsmaterial, jag tror knappt någon visste vad till exempel vaginism/slidkramp var innan de sett serien. nu vet typ halva världen om det. Och enligt skaparen Laurie Nunn så kommer säsong två bjuda på ännu mer fun facts och utbildning.

En annan sak, förutom slidkramp, som också blev en snackis från första säsongen var en scen där Eric var påväg hem en kväll och blir påhoppad av ett gäng killar för att han är uppklädd i drag. För mig personligen var de en av de starkaste scenerna under säsongen.

– Jag tror den var det för många andra också. Responsen var helt otrolig. Folk var såpass engagerade att de hörde av sig till mig personligen och frågade hur jag mådde.

Hur var det att spela in den scenen?

– Svårt. Mest för att jag hade sjukt höga klackar och gick ner för en jättebrant backe mitt i natten (skrattar). Men för personlig del var det tufft såklart. Jag har själv blivit påhoppad och attackerad. Att gräva bland de upplevelserna var tufft, men också terapeutiskt för mig.

Och det blir väl där någonstans som serien landar. I en blandning av komik och allvar. För er som inte tittat på Sex Education. Ta tag i era liv och bara gör det. Ur ett hbtq-perspektiv finns det flera element som gör den relevant. Det är trans, gays, lesbiskt, queers, bögar, machokultur, drag. En pout purri som jag inte tror kommer lämna någon hbtq-person oberörd.

Sex Education säsong två hade premiär på Netflix den 17 januari