Nya podden Två bögar och en podd innehåller allt från dejtingtips, fördomar, semestertips, fördomar, hur man kan leva i olika relationer, giftemål, barnlängtan, ja, allt från två bögars perspektiv. De första avsnitten finns på Spotify & iTunes/Podcaster och programserien börjar med att programledarna Cato Helleren och Kim Andersson kommer ut.
– Att komma ut är sjukt jobbigt och något som vi hoppas att andra ungdomar som växer upp i dagens Sverige kanske slipper i framtiden.
Cato och Kim blev polare efter att ha jobbat ihop på Liseberg och efter att de ”bondat”  var det någon på jobbet som sa att de borde starta en podd och så blev det.
– Vi är väldigt olika som personer och vi lär oss mycket av varandra


Hur kom det sig att ni startade med podden?

– Vi kände att det finns ett tomrum i dagens samhälle där man som bög inte får höra hur det är att växa upp och leva. Något som båda vi saknade själva när vi växte upp på 80-talet. Det finns inte så många poddar som belyser hur det är i vardagen för bögar och vilka tankar och funderingar som vi har.

.
Cato är gift med Niklas och de har varit gifta 11år i januari. Och tycker ni att ni känner igen honom så stämmer det: Han har synts i SVT:s Första Dejten i flera säsonger. Kim är sambo med Marcus, de har varit ihop i 2 år nu. Vid sidan av poddandet så är han Byra Tanks, en eldsprutande dragqueen.
Finns det nåt ämne ni drömmer om att ta upp men inte fått till riktigt?
– Ja, som homofobi i familjen. Men det är svårt att inte outa någon. Vi har båda två händelser som varit väldigt svåra och ledsamma men vi hoppas få till ett avsnitt om det snart.
Vad hoppas ni framöver med podden?
– Att vi kan påverka någons uppfattning om bögar. Vi har redan fått in nästan 200 meddelanden från personer som tackat för podden. Någon har fått tips på hur hen kan använda det i jobbet när en elev kommer ut som gay, en annan har frågat om hjälp som förälder.  I februari kommer vi prata om schlagerbögar och vilka förebilder som vi hade under vår uppväxt. Kim kommer även berätta om en jobbig historia om hans mamma, som gick bort innan han fick berätta att han gillar killar.
För mer om Cato & Kim:
@catohelleren
@ kim.r.andersson.