Berätta om hur låten kom till?
– Låten är inspirerad av att min kille tatuerade in mitt namn på sin arm. Det var en jättefin gest som gjorde mig sjukt glad, men på något sätt också rädd. Jag har blivit sårad förut, och det tog ett bra tag att våga satsa på nåt nytt. Den här tatueringen var en symbol för hur långt vi hade kommit, och jag insåg hur ont det skulle göra om det nånsin tar slut. Så jag behövde skriva av mig alla de här rädslorna i den här låten, för att kunna släppa det och bara njuta av allt det fantastiska vi har.

Är det lättare att skriva när du är lycklig eller sorgsen?
– För mig är det oftast mycket lättare att skriva sorgsna låtar. Det är väl därför jag skrivit den här låten om att bli dumpad, trots att jag är i ett lyckligt förhållande. Jag är idag fortfarande lika kär i killen med mitt namn tatuerat på armen.

Hur firar Patrik Jean bäst alla hjärtans dag?
– Får jag välja så stannar jag i sängen hela dagen… I år har jag dock en session för att skriva ny musik, samtidigt som jag släpper singel. Så det blir en rätt intensiv jobbdag istället. Men då är det tur att man kan fira kärleken vilken dag som helst.

Du är i final i Mello, som låtskrivare, hur laddar du inför Friends?
– Jag är så galet pepp på final. Det var en helt obeskrivlig känsla att gå vidare från deltävlingen. Det är första gången jag tävlar, och jag har skrivit låten med två av mina bästa vänner, så det var så många känslor som bubblade upp. Och det känns episkt att få ha bidraget bakom just The Mamas, som är helt magiskt begåvade. Nu är det stenhårt fokus på att se över alla detaljer av framträdandet och fortsätta hålla en hög nivå. På finaldagen ska jag försöka att bara njuta, för vem vet när man får uppleva det här igen.