Yes. Fantastiska Hanna Ferm tog sin snygga poplåt Brave direkt till final. Det är fan helt sjukt att en 19-åring kan vara så fruktansvärt säker. I så många år har jag önskat att en sån här artist ska dyka upp och göra avtryck i Melodifestivalen, och nu är Hanna Ferm i final för andra året i rad. Magi!
För första gången tror jag också att vi ser nån som kan stöka til det lite i Dotter/Anna Bergendahl-fighten. Hanna visade i kväll att hon absolut är ESC-värdig. Men det återkommer vi till om två veckor. Nu är det bara glädje och räkna med att den kommer att spelas massa i natt när alla låtar släpps på Spotify och i alla andra kanaler.

Den andra finalisten blev som vi tippade, Victor Crones extremt medryckande pubpop Troubled Waters. Han har gjort en galen resa här nere i Malmö. Torsdagens rep var katastrofalt och Victor var lätt uppgiven på välkomstfesten i torsdagskväll. Så därför så ljuvligt att se honom stråla på scenen i kväll. Kamerabilderna satt som en smäck. Den här låten kommer också vara i toppen om två veckor och den är redan addad på i princip alla radiolistor för kommande veckor.

Andra Chansen blev det för duetten med Ellen & Simon, ett stabilt framträdande med en Shallow-kusin föll folk på läppen och de seglade vidare till Eskilstuna. Där kommer de tyvärr att åka på stryk då de möter Spotify-giganten Anis Don Demina. Men vi låter dem fira i kväll.
Frida Öhrns arenapoppiga We Are One gick också till Andra Chansen. Helt rätt val där, den raspröstade sångerskans låt är en snygg smocka som förtjänar en andra chans att ta sig till final. Hon kommer garanterat att ge Felix Sandman en jävla match i duellen i Eskilstuna. Men om hon var tydlig trea som vi gissade, var Felix FYRA då den första deltävlingen? Hm.
Femma blev William Stridh vars snyggt vemodiga poplåt Molnljus kommer att spelas ett bra tag framöver i mina lurar. På scenen blev det lite småtrist, och det blev hans fall från att ta den till AC.

Ut åkte Nannes glittriga bilåkarboogie, synd på en så härlig show. Men låten var inte där, och precis som de andra gamla schlagernamnen tidigare veckor, fick hon lämna tävlingen.
Att Jakob Karlbergs menlösa poplåt tackade för sig förvånar nog ingen.

Gillade öppningen av programmet, med Brandsta-musikalen. Den höll på lite för länge, men där fanns en bra idé. Däremot borde ju mellanaktsnumren i år ha strukits rakt igenom. Hur mycket jag än älskar programledarna, jag slås varje program över hur säkra alla tre är, så skulle de ha behövt bra manus och kul idéer i ryggen. Vem har godkänt dessa mellanakter? Jag fattar att idéerna dykt upp men finns det ingen redaktör, regissör, producent, som kan säga stopp?
Det vi såg ikväll vill jag bara glömma.

Andra Chansen-duellerna:
Anis Don Demina vs. Ellen & Simon
Malou Prytz vs. Paul Rey
Felix Sandman vs. Frida Öhrn
Drängarna vs. Mendez & Alvaro Estrella