Men hallå?! Vilken kväll.
Efter en rätt tam turné bjöds vi på ett Andra Chans-party utan dess like: Hanson, Carson & Malmkvist-medleyt där damerna visade pensionärspondus var ljuvligt. Publikens extas när de avslutade med C´est La Vie var så himla fint att se. Björn Skifs och Tomas Ledins röjiga hitduell fick Stiga Arena att välta. Fasiken vilka klassiker de har i ryggsäcken. Lill Lindfors och Måns söta duett sprakade av kemi, och det där medleyt med örhängen från det förgångna kommer YouTube-vevas om och om igen på massor av förfester: After Dark! Anna Book! Cecilia Wennersten!  Plus återförenade Alcazars avslutning var liksom de icing on the cake.
Och så fick vi Loreen
Den här kvällen var en riktigt jäkla käftsmäll och hatten av till SVT som gav oss en riktigt schlagerpresent i vintermörkret.

Vidare till kvällens resultat: Anis Don Demina seglade till final med sin röjiga Vem e som oss. Helt rätt! Hitsen ska vidare, så är det bara och Anis levererade så hårt under kvällen. Han exploderade i takt med de nyinsatta fyrverkerierna på scenen. Detta kommer att ge party i Friends.

Pauls Reys underbart vemodiga Talking In Your Sleep gick direkt till final. Åh, så rätt valt svenska folket! Det är en väldigt snygg midtempoballad som förtjänar sin finalplats så mycket. Ögonblicket när han solodansar på den där stora scenen är så snyggt. Detta är också låten som jag tror skulle kunna få en rejäl boost på listorna den kommande veckan. Det är en riktigt grower.

Felix Sandmans Boys With Emotions tog sin snygga pop till final efter att, oväntat, att ha fallit till AC i första deltävlingen. Synd på Frida Öhrns arenapop, men det känns mer rättvist att Felix slicka popsatsnig är där. Vi behöver krydda finalen med lite unga deltagare och Felix är en artist som ska vara där. Låten har också vuxit sedan den släpptes och nu kan Felix kalla sig för kung av Andra Chansen som nu tagit den vägen till final tre gånger.

Mendez & Alvaro Estrella Vamos Amigos tog den sista platsen före Drängarnas Piga & Dräng. Det var väl den duellen som jag tyckte gick lite snett. Piga & Dräng är en större hit, känns roligare att krydda finalen med och hur mycket jag än gillar Vamos Amigos-refrängen så dör låten när Mendez rappar i verserna. Nåja, den ska ändå inte vinna och det är ju ändå party.

Nu blickar vi mot finalen. Visst fan ligger det i luften att det är tjejernas år?

Här är startordningen som presenterade ikväll!

1 Troubled Waters Victor Crone
2 Talking In My Sleep Paul Rey
3 Move The Mamas
4 Winners Mohombi
5 Brave Hanna Ferm
6 Vamos Amigos Alvaro & Mendez
7 Bulletproof Dotter
8 Take a Chance Robin Bengtsson
9 Shout It Out Mariette
10 Boys With Emotions Felix Sandman
11 Kingdom Come Anna Bergendahl
12 Vem e som oss Anis Don Demina