om Melodifestivalen, Fredrik Kempe och vem som blir bögfavoriten

Youngblood är Melodifestivalens mest spännande projekt. De fem grabbarna i gruppen utgör ett nytt boyband ihopsatt av Fredrik Kempe, låtskrivaren David Kreuger, koreografen Thomas Benstem och A&R/managern Robert Skowronski.
Yongblood ska framföra just låten Youngblood under Melodifestivalen 2012:s tredje deltävling, där de bland annat möter Andreas Johnsson, Björn Ranelid och Molly Sandén.
Låten är skriven av Fredrik Kempe, och David Kruger (Westlife, Britney och Boyzone).

– Vi hade auditions vid olika tillfällen och killarna har genomgått både dans och sångmoment innan vi bestämde oss för att det här skulle bli Youngblood, berättar Robert.
– Henric och Oskar blev klara först, och nu känner vi att vi har de bästa killarna som både kan sjunga och dansa, en inte helt vanlig kombination.
Idag släpper också gruppen även sin debutsingel Blame It On You, på iTunes och Spotify. QX har träffat killarna.

Så. Vad kan ni säga om låten?
Oskar: Låten är väldigt mycket oss, och det är en stark och modern uptempolåt. Den är energifylld och väldigt lätt att tycka om. Den kändes redan från början som vår låt.
Simon: När alla var klara för att vara med i gruppen fick vi höra låten för första gången. Det var en mäktig känsla, och sen har vi bara varit tvungna att vara tysta om det fram till nu.
Sjunger ni lika mycket eller är det någon som frontar mer?
Chris: Nej, alla sjunger lika mycket och har till exempel en varsin solodel i tävlingslåten.
Hur länge har ni funnits?
Simon: I tre månader ungefär. Det var i slutet av augusti som det här blev helt klart. Men vi är ju inte till bara en grupp under Melodifestivalen utan det finns en plan som är större än så. Bland annat så kommer ett helt album senare i vår.
Vad har ni gjort tidigare och hur gamla är ni?
Henric:
Jag kommer från Stockholm och har dansat mest och började sjunga för några år sedan. Jag har gjort en del dansjobb inom tv också. Jag är 19 år och går på balettakademin.
Oskar: Jag har också en stor dansbakgrund och har sjungit en hel del. Jag gillar att stå på scenen och göra båda delarna. Jag är 18 år.
Simon: Jag är sångare i grunden, sen har jag varit DJ. Men nu är det sång och dans som gäller, och jag är 18 år.
Marcus: Jag är 18 och har medverkat i olika talangjakter och events sedan jag var liten. Jag har också pluggat dans och sång i flera år.
Chris: Jag bor i Oslo, och har mest sångbakgrund. Jag är 19 och har känt Robert sedan vi spelade Grease ihop i Oslo. Så när jag såg att han sökte killar till det här så sökte jag direkt.
Varför blev det namnet Youngblood?
Simon: Vi snackade gemensamt om vilket namn som speglar oss bäst, och kom fram till att namnet Youngblood funkade rätt bra. Vi är ju unga, fräscha och har energi. Och det är ju flera band som gjort så här genom åren…
Har ni sett filmen (80-tals tonårsfilm med mycket kärlek och ishockey med Rob Lowe)?
Simon: Va? Finns det en film?
Chris: Är det en karatefilm?
Okej, vi släpper det… Har ni kommit igång med arbetet kring albumet?
Simon: Ja, det rullar på och David och Fredrik skriver hela plattan.
Påminner Youngblood om nån tidigare MF-låt som Fredrik Kempe gjort?
Simon: Man hör att det är han men soundet har utvecklats och det låter väldigt modernt. Han har gjort så otroligt mycket bra genom åren så det är en ära att få framföra en låt av honom.
Så, alla boyband har ju en tjejfavorit. Vem blir Youngbloods tjejmagnet?
Simon: Jag tror det blir Oskar. Det är nånting med det här partiet (han pekar på Oskars näsa och ögon, och de andra skrattar).
…Och vem blir bögfavoriten då?
Oskar: Simon och Henric. De har energin och drivet. Det kommer tilltala många (skrattar).
Är ni singlar?
Simon: Ja.
Oskar: Jag tror att jag är för ung för dig…
Henric: Jag tror det.
Chris: Nej, jag har en käresta.
Markus: You never know whats gonna happen…

Läs mer om Youngblood här: